romania la campionatul mondial

Romania va avea 10 reprezentanti la a 81-a editie a Campionatelor Mondiale de ciclism, eveniment care se va desfasura la Ponferrada (Spania) in perioada 21-28 septembrie. Se anunta un eveniment de exceptie in contextul in care se estimeaza prezenta unor sportivi din 80 de tari, iar gazdele au investit deja 14 milioane in buna organizare a competitiei.

La categoria Elite masculin, Romania va avea trei sportivi: Andrei Nechita (singurul reprezentant al Romaniei la JO 2012/component al formatiei italiene MG Kvis – Wilier) si moldovenii naturalizati Serghei Tvetcov (locul 3 in Turul Colorado 2014/component al formatiei americane Jelly Belly p/b Maxxis) si Oleg Berdos (cel mai bun roman in Turul Sibiului 2014/Tusnad Cycling Team-singura echipa continentala din Romania). Primii doi vor concura in probele de contratimp individual si fond, in timp ce Oleg Berdos va lua startul doar in cursa de fond.

La categoria sub 23 ani, echipa nationala se va baza pe trei sportivi de mare perspectiva: Eduard Grosu (campion in Turul Estoniei 2014/legitimat la gruparea italo-japoneza Vini Fantini-Nippo), Andrei Voicu (Team Palazzago/Italia) si Szabolcs Sebestyen (Tusnad Cycling Team). Ciucanul va concura si in proba de contratimp individual.

Lucian Buga (fond/US Biassono-Italia) si Emil Dima (fond si contratimp individual/Torpedo Zarnesti) vor concura la categoria juniori.

Romania va avea si doua concurente: la senioare – Lavinia Rolea (legitimata la clubul francez Bigmat Aubervilliers 93) si la categoria junioare – Tache Marike (Peloton SE), o sportiva care se antreneaza in Ungaria.

Toate costurile pentru deplasarea sportivilor la Mondiale, in jur de 6000 de EURO, au fost suportate de cluburile unde sunt legitimati ciclistii. Sportivii vor fi primi totodata gratis suplimente nutritive din partea PowerBar.

„ Ma bucur mult ca am gasit sprijin din partea cluburilor in situatia financiara dificila prin care trecem. Cred sincer ca avem cea mai puternica echipa nationala din istorie. Cu putin noroc, putem obtine niste rezultate de exceptie. Tvetcov, Grosu si Buga sunt niste sprinteri foarte valorosi. Daca plutonul va fi compact pana spre final, avem asadar sansa unor performante de top! ” – a declarat Eduard Novak, presedintele FR Ciclism.

Delegatia Romaniei la Mondiale se va reuni in formula completa luni in Spania. Echipa va fi antrenata de Viorel Grosu, in timp ce rolul de team-manager va fi indeplinit de Oleg Berdos.

„Baietii sunt intr-o forma fizica si mentala buna, iar Eduard are sanse la un rezultat mare pentru Romania. Daca va fi sprijinit in cursa de sud-africanul de la echipa sa de club si de restul colegilor japonezi, orice este posibil! ” – a punctat si antrenorul Viorel Grosu.

Cursele de fond se vor desfasura pe un circuit relativ plat, cu o diferenta de nivel de doar 200 metri, ceea ce va favoriza sprinterii. Seniorii vor avea de parcurs 254,8 kilometri (14 ture a 18,2 km), cei de la sub 23 ani vor pedala 182 kilometri (10 ture a 18,2 km), iar juniorii si senioarele vor face doar 7 ture de traseu. La categoria junioare, va exista un circuit separat de 13,9 kilometri.

2 COMENTARII

  1. Teoretic ProTV, ei sunt titularii drepturilor de transmisie, dar din ce am inteles Adi Minune si Vijelie nu participa la curse pe sosea decat la volan, deci cred ca nu se vor obosi sa preia transmisia! Frumoasa tara…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.