jens voigt recordul orei 18 septembrie 2014
Jens Voigt si-a incheiat triumfator cariera in ciclismul profesionist batand recordul orei. Germanul în varsta de 43 de ani este primul rutier care a reusit sa

depaseasca bariera celor 50 km parcursi intr-o ora, dupa ce in mai, anul acesta, UCI a schimbat regulile “jocului”.

Rutierul de la Trek Factory Racing a insumat 51,110 kilometri (205 tururi) rulati pe velodromul din Grenchen, Elvetia. Asfel a fost depasita cu mai bine de un kilometru distanta parcursa de Ondrej Sosenka la Moscova pe 19 iulie 2005, respectiv 49,7 kilometri. Voigt a folosit in tentativa sa o bicicleta Trek de velodrom, modificata dintr-una de sosea de contratimp, cu ambele roti lenticulare si cu un raport 55/14. Recordul lui Sosenka a mai fost batut si anul trecut de americanul Colby Pearce cu doar 100 m, dar rezultatul acestuia nu a fost omologat deoarece nu era un sportiv cu pasaport biologic!

Dupa ce UCI a schimbat regulile si Jens, care nu este un specialist al contratimpului a reusit sa “bata” recordul orei, se intrevede un viitor in care atentia ciclistilor va reveni asupra acestui record si multi vor incerca sa ridice stacheta. Urmatorul ciclist care va incerca, va fi probabil elvetianul Fabian Cancellara, care a anuntat de ceva timp ca se concentreaza asupra acestui lucru, iar acum cand un fost coleg a triumfat pe velodrom va avea si un “feedback contemporan”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.