Unior îşi extinde gama de unelte pentru biciclete 00

Unior este o firmă din Slovenia ce şi-a început activitatea în 1919! Pe lângă alte produse, slovenii fabrică şi unelte pentru repararea bicicletelor. Sculele lor colorate în albastru se ridica la cele mai înalte standarde de calitate. Fanii firmei ParkTool spun ca doar aceasta are dreptul de a utiliza culoarea albastră, dar ei uită ca Unior a apărut cu peste 50 de ani înaintea firmei americane.

Printre noile aparitii de la Unior se remarca cateva seturi de scule foarte bine echipate. Trusa pentru rulmenti cuprinde tot ce e nevoie in acest domeniu. Sunt incluse o multime de placute pentru orice dimensiune de rulment, impreuna cu scula speciala de presat. Scula de mare precizie permite instalarea rulmentilor rapid si corect.

Unior îşi extinde gama de unelte pentru biciclete 01

Trusa de spiţiere e visul oricarui mecanic. Include toate cheile pentru toate modelele de nipluri existente, plus alte scule dedicate montarii si centrarii rotilor.

Unior îşi extinde gama de unelte pentru biciclete 02

O alta trusa este dedicata repararii suspensiilor. Ea cuprinde o varietate de tubulare si unelte specifice dezasamblarii shock-urilor si telescoapelor. Nu lipseste o cheie cu lant, una cu chinga si unelte pentru introducerea simeringurilor.

Unior îşi extinde gama de unelte pentru biciclete 03

Un dispozitiv pe care imi doresc foarte mult sa-l am este cel pentru demontat pinioanele simple. Pinionul este prins pe laterale, apoi un levier actioneaza o presa ce blocheaza partea mobila de cea fixa. Tragand de maner in sens antiorar pinionul se dezfileteaza cu usurinta de pe butuc.

Unior îşi extinde gama de unelte pentru biciclete 06

Alta unealta foarte utila este o cheie tubulara cu care se pot dezfileta suruburile si piulitele deformate. Chiar daca are colturile rotunjite piulita se poate demonta usor, deoarece in interiorul tubularei exista  o serie de crestaturi strategic plasate.

Unior îşi extinde gama de unelte pentru biciclete 07

Tavita pentru scule se poate modifica dupa preferinta deoarece sunt disponibile captuseli de diferite forme. Fundul tavitei este din spuma ce absoarbe socurile si zgomotele.

Unior îşi extinde gama de unelte pentru biciclete 04

Cutiile portabile arata foarte bine si se comporta ca atare. Sertarele se deschid fara zgomot, aproape fara frecare si sunt foarte solide. Sunt disponibile si cutii de mana si dulapioare mobile cu roti. Fiecare sertar al cutiei rezista la 30kg, iar sertarele dulapioarelor suporta 40kg.

Unior îşi extinde gama de unelte pentru biciclete 05

Aceasta statie cu scule se monteaza afara, in fata atelierului sau in zonele cu multi ciclisti. Este dotata cu o pompa mare si cateva unelte de baza, precum si un suport pentru suspendarea bicicleta. Toate uneltele sunt asigurate impotriva furtului.

Unior îşi extinde gama de unelte pentru biciclete 08

Din arsenalul nici unui mecanic nu trebuie sa lipseasca un desfacator de bere. Eu personal am si unul pentru vin.

Unior îşi extinde gama de unelte pentru biciclete 09

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.