Furcă dual-disc cu suspensii  pentru FatBike 01

Risse Racing este o firmă specializată în construcţia de shock-uri, suspensii şi accesorii pentru biciclete şi motociclete. Cea mai neobişnuită creaţie a lor este o furcă cu suspensii pentru FatBike. Bachelor Dual Disc este numele noii furci ce are ca element distinctiv prezenţa a două frâne disc.

Furcă dual-disc cu suspensii  pentru FatBike 02

Furca Bachelor mai are si alte particularitati ce o deosebesc de alte furci. Se observa lipsa piesei arcuite ce ar trebui sa uneasca cele doua brate. Acest arc este o componenta esentiala pentru rigiditatea furcii, dar cei de la Risse afirma ca au gasit rezolvarea. Fixarea axului butucului se face cu ajutorul unei piese foarte solide stranse de doua suruburi. Oficialii firmei afirma ca aceasta prindere in combinatie cu axul gros al butucului elimina jocul si mareste rigiditatea.

Furcă dual-disc cu suspensii  pentru FatBike 03

Cursa suspensiei este de 100mm in varianta standard, dar se poate modifica pana la 150mm. Furca necesita un butuc lat de 150mm cu ax de 15 sau 20mm ThruAxle. Suspensia poate fi la alegere cu arc sau cu aer. La modelul cu aer sunt prezente reglajele specifice de compresie si rebound. In furca incap roti late de 100mm cu anvelope de pana la 5 inch.

Furcă dual-disc cu suspensii  pentru FatBike 04

Cea mai interesanta modificare o reprezinta prezenta a doua suporturi pentru frana disc. Nu sunt primii care fac asta, dar e inca destul de neobisnuit. Montarea celui de-al doilea disc este optionala si se face doar in cazul folosirii furcii pe o bicicleta electrica. O e-bike este mai grea si merge mai repede, asa ca are nevoie de putere suplimentara de franare.

Furcă dual-disc cu suspensii  pentru FatBike 05

Bachelor se vinde impreuna cu butucul lat de 150mm, doua discuri de 203mm si doua frana hidraulice. Fanele fabricate de Tektro sunt actionate de o singura maneta prin intermediul unui racordaj ce desparte traseul conductei hidraulice. Costul intregului pachet este de 995 de dolari americani. La cumparare se poate alege axul butucului, 15 sau 20mm si tipul amortizorului, arc sau aer. Furca simpla cu butuc normal costa 695 dolari.

Sursa: BikeRumor & RisseRacing

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.