contador

Proaspăt învingător în Turul Spaniei, Alberto Contador a anunțat deja că primul obiectiv pentru 2015 va fi Giro. Câștigător al cursei în 2008, spaniolul va reveni în marele tur italian după o pauză de 4 ani și va încerca, din nou, dubla Giro-Turul Franței, performanță reușită ultima dată de Marco Pantani în 1998.

”Mai sunt câteva detalii de stabilit, dar vă pot spune că am luat decizia împreună cu Bjarne Riis de a participa în Giro. Mă simt ca acasă în Italia și alături de cei de la Tinkoff-Saxo am hotărât că acesta va fi primul obiectiv din 2015”, a declarat Contador în cadrul unui eveniment desfășurat în apropiere de Passo Gavia și Mortirolo. ”Este o cursă care îmi place. Iubesc șoselele voastre, suporterii, mâncarea și cursele voastre”.

Și Vincenzo Nibali și-a anunțat prezența în Turul Italiei, astfel că primul mare tur al anului viitor îi va avea la start pe învingătorii din Turul Franței și Turul Spaniei 2014 și, poate, chiar și pe deținătorul titlului din Giro, Nairo Quintana.

Dacă totul va merge după cum își doresc cei de la Tinkoff-Saxo, iar Contador se va impune în Giro și în Le Tour, nu este exclus ca ”El Pistolero” să forțeze și o participare în Vuelta. Chiar după victoria obținută în urmă cu o săptămână, Contador declara că visul său este să câștige toate cele 3 mari tururi într-un singur sezon.

Realizarea unei asemenea performanțe ar fi uluitoare, nici măcar unor titani precum Eddy Merckx, Bernard Hinault sau Jacques Anquetil nefiindu-le la îndemână o asemenea provocare. În același timp, realizarea triplei ar ridica și multe semne de întrebare, mai ales că acest obiectiv fantezist până acum, ar fi obținut într-o perioadă în care lumea ciclismului susține că dopingul nu mai este o practică comună în pluton.

Cu un Roman Kreuziger suspendat și evoluții neobișnuit de bune ale unor rutieri precum Michael Rogers sau Rafal Majka, Tinkoff-Saxo pare că începe să se ocupe serios și de alte detalii după preluarea echipei de către excentricul Oleg Tinkov. După succesul celor de la Sky din 2012 și 2013, se pare că și alte echipe cu bugete mari s-au pus la punct cu noutățile medicinii post-EPO.

Chiar și așa, cu un Nicolas Roche pe picior de plecare și un Roman Kreuziger ce ar putea lipsi 2 ani, danezo-rușii au nevoie de întăriri serioase pentru a se putea ridica la nivelul ambițiilor lui Contador din 2015.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.