Microshift lansează noi componente pentru cursiere şi MTB 01

Microshift este o firmă relativ tânără ce a fost înfiinţată în urmă cu 15 ani. Nu se compară cu cei trei mari producători, Shimano, Sram, Campagnolo, şi nici nu încearcă să-i egaleze. Strategia lor este să fabrice produse bune, fiabile şi ieftine pentru cei cu nu îşi permit tehnologia de vârf a celor trei lideri.

Microshift lansează noi componente pentru cursiere şi MTB 02

Anul acesta Microshift a prezentat la Eurobike cateva produse noi si interesante ce au atras atentia multora. Abia acum au trecut la 10 viteze si se pare ca nu se grabesc sa faca saltul la 11, ca ceilalti producatori. Groupset-ul Arsis este varful de gama la cursiere, majoritatea pieselor fiind construite dintr-o combinatie de carbon si aluminiu. Arsis prezinta primele manete de cursiera ce au cablurile trase pe sub ghidolina.

Microshift lansează noi componente pentru cursiere şi MTB 03

Microshift s-a inspirat de la alti competitori, produsele lor fiind un amestec reusit de Shimano, Sram si Campagnolo. Manetele seamana cu Campagnolo, mansoanele cu Sram, iar la functionare se simt ca o combinatie intre Shimano si Campa. Schimbatoarele seamana destul de bine cu modele mai vechi de la Shimano. Aspectul general este insa reusit, iar functionarea este ireprosabila.

Microshift lansează noi componente pentru cursiere şi MTB 04

Grupul Arsis este compatibil 100% cu Shimano de 10 viteze, piesele celor doua firme putandu-se schimba intre ele fara nici o problema. Arsis este echivalentul grupului Dura-Ace 7900, deci merita toata atentia. Schimbatoarele se fabrica in doua versiuni, una cu mai mult carbon, cealalta cu mai mult aluminiu.

Microshift lansează noi componente pentru cursiere şi MTB 05

O alta noutate interesanta sunt noile manete de MTB ce se pot monta pe capatul ghidonului de cursiera. Un set de bar-end shifters a fost proiectat sa functioneze cu grupurile de 10 viteze pentru munte. E o optiune utila pentru cei ce vor sa-si doteze ciclocrosul cu pinioane mari si deraior de MTB. Mai este disponibil un model de manete schimbatoare retro, cu un singur levier, ce se monteaza deasupra ghidonului. Nu reprezinta o piesa prea cautata, dar uneori e nevoie si e bine de stiut ca exista. Maneta spate are 10 pozitii indexate, dar poate fi comutata doar pe fricţiune, iar maneta stanga e doar cu frictiune si functioneaza si pe angrenaj dublu si pe triplu.

Microshift lansează noi componente pentru cursiere şi MTB 06

Inca nu se cunosc preturile si alte detalii, dar le vom afla in curand deoarece piesele sunt deja disponibile la distribuitori.

Microshift lansează noi componente pentru cursiere şi MTB 07

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.