Cursa Dunarii Calarasene 2014

Pe 27-28 septembrie 2014 vă invităm să petreceți un weekend pe două roți, cu două zile de competiție într-o zonă superbă din România, în jud. Călărași, la Cursa Dunării Călărășene.

Evenimentul face parte din proiectul “Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călărășene prin ecoturism” și este finanțat prin POP 2007-2013, beneficiarul acestuia fiind Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Călărași.

Cursa Dunării Călărășene este un concurs ciclist de masă, dedicat amatorilor, la cele mai înalte standarde de organizare și implementare, conform regulilor Federației Române de Ciclism (FRC) și a Uniunii Cicliste Internaționale (UCI). Timp de trei zile, transformăm judeșul Călărași în spațiu de curse pe biciclete și vă arătăm în premieră locuri spectaculoase pe cursul Dunării călărășene, ce urmeaza a fi amenajate în patru trasee cicloturistice și într-un traseu de pescuit, accesibile oricărui pasionat (fost, prezent sau viitor) de mersul pe bicicletă.

Ziua de vineri, 26 septembrie, este dedicată preluării kiturilor de concurs și ședinței tehnice, dar și unei ture de recunoaștere. Sâmbătă va avea loc proba de MTB, pe un traseu de aproximativ 56 km, cu start festiv din centrul orașului Călărași și finish în același loc. A doua zi, duminică, vă asteptăm la întrecerea pe șosea care se va întinde pe o distanță de peste 100 km. Participanții pot alege unul din cele doua trasee (MTB & șosea) sau se pot înscrie la ambele competiții, în funcție de nivelul de pregătire fizică.

Inscrierea la concurs este gratuită, locurile sunt limitate. Se poate înscrie orice persoană cu vârsta minimă de 14 ani. Există 90 de locuri la concursul de șosea și 180 de locuri la MTB. Înscrierile se fac pe site-ul smartatletic.ro, secțiunea CursaDunării. La finish, toți participanții sunt asteptați cu medalii și câte o porție de pește, iar cei mai buni vor fi premiați. Fondul de premiere este de aproximativ 10.000 de lei și reprezintă cupe, diplome, produse și/sau echipamente sportive.

Pentru ultimele noutăți legate de această competiție, accesați site-ul Smartatletic și pagina de Facebook a evenimentului Cursa Dunării Călărășene

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.