White Industries adaugă casete de titan la toţi butucii 01

White Industries este o firmă specializată în producţia de butuci, dar mai fabrică pinioane, foi, monoblocuri şi alte accesorii. În cei 36 de ani de existenţă şi-au creat un renume mondial, produsele lor fiind foarte apreciate. Recent şi-au îmbunătăţit întreaga gama de butuci cu cele mai bune materiale şi tehnologii.

White Industries adaugă casete de titan la toţi butucii 02

Toti butucii de spate de la White Ind au fost innoiti cu caseta din titan. In plus noile casete sunt compatibile cu grupurile de 11 pinioane. Bineinteles, si driverul XD pentru Sram XX1 a fost construit integral din titan. Prelucrarea titanul este dificila, necesita timp si uzeaza sculele in mod accelerat, dar comparativ cu otelul nu necesita tratament termic. Per total fabricarea unei piese de titan este mai rapida deoarece se elimina etapa calirii termice.

White Industries adaugă casete de titan la toţi butucii 03a

Pe langa rezistenta mai mare a casetei din titan, noii butuci sunt cu 20 de grame mai usori. White Ind produce butuci pentru toate disciplinele, sosea, mtb, ssp chiar tandem si FatBike.

White Industries adaugă casete de titan la toţi butucii 03b

Butucul special pentru tandem este mai solid pentru a rezista la greutatea a doi ciclisti, fiind dotat cu ax de 15mm, 3 clicheti si 5 rulmenti. Varianta cu caseta de otel cantareste 392 grame si costa 314 dolari.

White Industries adaugă casete de titan la toţi butucii 04

Si butucii mai modesti precum MI5 au primit noua caseta de 11 viteze.

White Industries adaugă casete de titan la toţi butucii 05

Driverul XD a fost montat pe modelul CLD (CenterLock Disc), ceea ce pare cam ironic…  Butucul CLD cu caseta clasica cantareste 265g si costa intre 327 si 347 de dolari, in functie de culoare. Este disponibil si cu ax de 12x142mm.

White Industries adaugă casete de titan la toţi butucii 06

Alte modificari apar la axurile de 15mm TA ce sunt acum compatibile cu adaptoarele Mavic. Cu ajutorul acestor adaptoare ieftine, acest butuc se poate converti rapid la QR9.

White Industries adaugă casete de titan la toţi butucii 07

Butucii pentru FatBike se numesc foarte inspirat SnoWhite. Disponibil in gri granit sau lustruiti, butucul spate se poate dota cu caseta clasica sau driver XD. Versiunea veche cantareste 367g, deci acesta e ceva mai usor. Are latimea de 170mm, ax de 15mm, 3 clicheti si 5 rulmenti.

White Industries adaugă casete de titan la toţi butucii 08 White Industries adaugă casete de titan la toţi butucii 09

1 COMMENT

  1. Cine, in Europa, comercializeaza produsele acestui brand?

    In afara de cateva site-uri cu piese pentru biciclete de trial care vand doar pinionul ENO nu mai gasesc nimic.

    Help!
    Paul.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.