Frâne disc, manete şi butuci de la Paul Components 01

Toată lumea ştie că Paul Components este o firmă mică dar cu produse “mari”. Piesele fabricate de Paul sunt de o calitate desăvârşită şi au un design aparte. Ultimile noutăţi ale firmei sunt frânele mecanice pe disc, manete şi adaptoare pentru schimbătoare, precum si butucii pentru FatBike.

Frâne disc, manete şi butuci de la Paul Components 02

Frâna mecanica pe disc numita Klamper a fost in lucru timp de trei ani. Este dedicata bicicletelor de sosea si ciclocros, dar probabil merge si la alte discipline mai usoare. Are acelasi stil specific pentru care compania este celebra si speram ca ofera si aceeasi calitate superioara.

Frâne disc, manete şi butuci de la Paul Components 03

Forma seamana putin Cu Avid BB7, dar are cateva particularitati interesante. BB7 are pe exterior cate o rotita de plastic ce se roteste pe bile si are rol de a apropia placutele de disc. Klamper foloseste in acelasi scop rotite de aluminiu ce se invart pe rulmenti. Rotitele de plastic sunt un mare dezavnataj la BB7, deoarece pe coborarile lungi se pot incinge si topi. Klamper a eliminat complet acest neajuns, deoarece nu au nici o piesa din plastic in componenta.

Frâne disc, manete şi butuci de la Paul Components 04

Modelele prezentate in fotografii sunt inca prototipuri, Paul afirmand ca modelul final va arata mult mai bine. Etrierele folosesc aceleasi placute ca si franele Avid Elixir si vin dotate cu placutele organice de la Kool Stop. Greutatea unui etrier este de 199,5 grame, iar pretul se ridica pana la 230 de dolari bucata. Discul si adaptorul nu sunt incluse.

Pentru cei ce vor sa-si schimbe ghidonul, dar sa-si pastreze manetele, Paul a fabricat cateva adaptoare foarte utile. MicroShift Thumbie e un adaptor prin intermediul caruia se pot monta manetele tip BarEnd, de pe capetele ghidonului – deasupra ghidonului. Astfel cei ce vor sa renunte la ghidonul de cursiera, pot sa-si puna ghidon drept si sa-si mute manetele BarEnd deasupra. Pret 74 dolari.

Frâne disc, manete şi butuci de la Paul Components 05

Adaptorul XX1 face exact actiunea inversa, adica perminte montarea unor manete de MTB pe ghidonul de cursiera. Cei ce vor sa foloseasca grupul XX1 pe o cursiera o pot face acum fara probleme. Acest adaptor costa 61 de dolari.

Frâne disc, manete şi butuci de la Paul Components 06

Si pentru fanii FatBike, Paul a pregatit o surpriza placuta. Butucul de faţă este construit dupa ultimile standarde, cu ax de 15x150mm si suport de frana disc. Acest butuc se imperecheaza perfect cu furca RS Bluto. Variantele negru sau argintiu costa 190 de dolari, iar cine doreste o alta culoare trebuie sa plateasca 75$ in plus.

Frâne disc, manete şi butuci de la Paul Components 07

Un produs lansat tocmai in 1989 vine acum intr-o varianta moderna. QR-ul cu maneta laterala e disponibil intr-o mare varietate de forme si lungimi: 15×100, 15×150, 12×142, 12×177, 12×197. Pretul unui QR este de 60 de dolari.

Frâne disc, manete şi butuci de la Paul Components 08

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.