SportCrafters reinventează trainerul magnetic 01

De când a fost inventat trainerul magnetic, nu s-au mai adus îmbunătăţiri semnificative sistemului. Prototipul celor de la SportCrafters vine să schimbe asta. Cu o tehnologie nouă şi funcţionalitate superioară trainerul oferă o serie de caracteristici unice.

SportCrafters reinventează trainerul magnetic 02

Pentru cele mai bune rezultate, acest trainer este dotat cu o functie numita rezistenta progresiva. Nu sunt primii care au introdus asta, dar au facut-o intr-un mod mai deosebit. Prototipul ofera aceleasi performante si aceeasi fineţe ca un trainer cu fluid, fara insa sa functioneze cu fluid. Rezistenta aplicata rotii spate este marita, dar fara a creea presiune prea mare ce ar putea duce la uzura anvelopei. Roata spate are o aderenta ideala, astfel ca anvelopa nu poate sa alunece si nici nu este uzata prematur.

SportCrafters reinventează trainerul magnetic 03

Tehnologia este destul de complicata, cu multe detalii uimitoare. Principala caracteristica responsabila de buna functionare a trainerului se numeste auto-compresie. Presiunea aplicata rotii spate creste odata cu forta aplicata pedalelor. Cand se pedaleaza in forta si e posibil ca anvelopa sa alunece, rola se preseaza automat pe roata. Cand se pedaleaza usor, rola exercita o presiune mai mica.

SportCrafters reinventează trainerul magnetic 04

Rola presoare este conectata de rola antrenoare printr-o curea lata numita Poly-V. Pe interior cureaua este danturata, ceea ce previne miscarea spre inapoi si elimina frecarile inutile.

Trainerul foloseste un dispozitiv cu doua trepte de rezistenta ce mareste sau miscoreaza distanta de la magnet la rola, pentru a obtine rezistenta progresiva. Modul in care sunt interconectate cele doua role creeaza un efect foarte realistic, similar cu cel simtit pe o bicicleta pe sosea. Tot dispozitivul este mic si compact si se monteaza pe roata de spate a bicicletei. Varianta finala s-ar putea sa mai sufere mici modificari despre care vom afla abia toamna viitoare cand va fi pus la vanzare.

SportCrafters reinventează trainerul magnetic 05

O alta veste buna de la SportCrafters este noua cutie de transport a trainerului Omnium. Acest trainer minimalist a primit o cutie pe masura in care incape perfect si care il protejeaza de lovituri. Carcasa cutiei este suficient de rezistenta pentru aputea fi folosita ca suport pentru picior cand se incaleca pe bicicleta. Cutia costa 150 de dolari si daca aveti sub 120 de kg puteti pasi pe ea fara frica.

SportCrafters reinventează trainerul magnetic 06

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.