Jones - bicicletă de oţel cu roti de 29+ 01

Abia ne-am obişnuit cu FatBike-urile cu roţi de 26″, că o altă monstruozitate pândeşte după colţ. Este vorba de standardul 29+ ce înseamnă o roată de 29″ cu anvelope extra-late, practic un FatBike de 29″. Câţiva producători dornici să iasă în evidenţă au început deja să ne şocheze cu creaţiile lor.

Jones - bicicletă de oţel cu roti de 29+ 02

Jeff Jones a construit o bicicleta uimitoare, ce iese mult din orice standard. Cadrul din tuburi subtiri de otel si furca rigida cu patru “picioare” au o geometrie neobisnuita. Producatorul afirma ca bicicleta este foarte confortabila, stabila si totusi se manevreaza usor. Cadrul SpaceFrame si furca TrussFork au fost special proiectate in acest scop.

Jones - bicicletă de oţel cu roti de 29+ 03

Cadrul si furca sunt construite din otel aliat cu crom si molibden, asa numitul aliaj 4130 CrMo. Furca fata este adaptata pentru un butuc de 142x15mm ThruAxle, un standard nou si putin folosit. In schimb pe spate se foloseste acelasi butuc clasic de 135mm cu QR. Largimea generoasa permite montarea rotilor de 29″, 29+ si chiar 26×4.8″.

Jones - bicicletă de oţel cu roti de 29+ 04

Ca bicicleta sa poata rula la fel de bine si cu rotile de 29″ si cu cele de 29+, Jones a aplicat o mica smecherie. Cand se schimba rotile de 29″ cu cele de 29+, inaltimea bicicletei creste si distanta dintre monobloc si sol se mareste. Pentru a aduce monoblocul la nivelul anterior, acesta a fost montat pe un sistem excentric. Astfel monoblocul se poate roti pana ajunge in pozitia optima.

Jones - bicicletă de oţel cu roti de 29+ 05

Jeff Jones a gandit aceasta bicicleta pentru ture lungi si aventuroase asa ca a dotat cadrul si furca cu toate suporturile posibile pentru portbagaje, genti, aripi si alte accesorii. Chiar a creat o borseta de cadru speciala. Ramane de vazut cati fani va avea acest nou standard si cati producatori vor scoate modele noi. Eu sunt destul de rezervat, dar nu pot sa nu ma gandesc ce dementiala ar fi o coborare cu anvelopele de 29×3…

Jones - bicicletă de oţel cu roti de 29+ 06

Si rotile de 27.5 incep sa se ingrase! Jones are si un model 27.5+ cu anvelope late de 2.8″ trase pe jante de 35mm. Aceasta bicicleta se foloseste de aceeasi furca, dar are un cadru diferit. Este construit din tuburi mai subtiri, cu forme mai elaborate si o greutate mai mica.

Jones - bicicletă de oţel cu roti de 29+ 07

Si aceasta bicicleta este pregatita pentru touring, avand suporti pentru portbagaje si borsete croite pe masura. Cadrul slope este usor de incalecat, iar culoarea portocalie arata foarte bine. Exista spatiu pentru anvelope si mai late si chiar pentru roti de 29″.

Jones - bicicletă de oţel cu roti de 29+ 09

Viitorul se pare ca va fi al rotilor grase, nu-i asa?

Jones - bicicletă de oţel cu roti de 29+ 08

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.