lars-petter-nordhaug-wout-poels-leopold-konig-andy-fenn-nicolas-roche_3210499

Britanicii de la Sky au anunţat care sunt cei 5 ciclişti ce se vor alătura echipei din sezonul viitor. Nicolas Roche va părăsi tabăra lui Alberto Contador şi se va alătura lui Chris Froome după două sezoane petrecute la Tinkoff-Saxo. Pe lângă irlandez, Sky a mai anunţat transferurile lui Leopold Konig de la NetApp-Endura, Lars Petter Nordhaug de la Belkin, Wouter Poels şi Andrew Fenn de la Omega Pharma – QuickStep.

Managerul echipei, Sir Dave Brailsford, crede că noile achiziţii reflectă standardele şi ambiţiile înalte ale echipei. „Am semnat cu 5 rutieri de calitate şi fiecare dintre ei ne va ajuta să formăm o echipă mai puternică”.

Roche a terminat pe locul 5 în Turul Spaniei 2013 şi în Turul Marii Britanii de anul acesta şi va fi al doilea irlandez din lotul celor de la Sky, alături de Philip Deignan. „Este o mare onoare să semnez cu Sky şi să concurez alături de unii dintre cei mai buni ciclişti din lume. Simt că încă sunt în curs de dezvoltare şi cred că este momentul ideal să ajung la Sky pentru a-mi continua ascensiunea.  Sunt convins că, sub îndrumarea lui Dave Brailsford şi a echipei, voi deveni mai bun”, a declarat Nicolas Roche.

Brailsford se aşteaptă ca Roche să joace un rol important în echipă sezonul viitor şi este nerăbdător să lucreze şi cu talentatul rutier Leopold Konig, despre care spune că „posedă calităţi extraordinare de contratimpist şi de căţărător”. Cehul a terminat pe 9 în clasamentul general la prima sa participare într-un mare tur, în Vuelta 2013, iar anul acesta a fost al 7-lea în Turul Franţei, performanţe remarcabile pentru un rutier de la o echipă pro-continentală.

Leopold+Konig

„Am avut întotdeauna mult respect pentru cei de la Sky, iar acum sunt foarte fericit că voi face parte din această echipă. Sezonul viitor vreau să îmi continui dezvoltarea ca rutier de clasament general şi să răsplătesc încrederea acordată de către cei de la Sky, ajutându-i să câştige cât mai multe curse”, spune Konig.

Andrew Fenn, 24 de ani, a concurat 3 sezoane pentru Omega Pharma – QuickStep şi va fi primul scoţian din lotul echipei britanice. Fost câştigător al cursei Paris-Roubaix pentru juniori în 2008, Fenn nu a atins potenţialul anunţat în acea perioadă, însă cei de la Sky speră să îl readucă pe drumul cel bun şi să conteze pe el în clasicele din primăvară.

Poels

Wouter Poels este un alt căţărător talentat ce va face parte din trena agresivă pe care o impune Sky pe căţărări. Plecare olandezului de la Omega Pharma – QuickStep este una ciudată pentru că acesta a avut evoluţii bune în 2014, jucând un rol important în locul 2 obţinut de Rigoberto Uran în Giro. „Ştiu că cei mai buni ani ai mei sunt în faţă, aşa că este crucial să fac alegerea corectă acum. Sunt sigur că îmi pot atinge obiectivele cu Sky”, a declarat Poels.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.