Zwift

Noua companie dezvoltatoare de jocuri video, Zwift, este pregătită să lanseze o versiune beta a unui joc multiplayer revoluţionar, dedicat celor care vor să iasă din monotonia antrenamentelor pe trainer.

Acest joc va permite cicliştilor din întreaga lume să se întâlnească şi să pedaleze împreună într-o realitate virtuală, punând capăt astfel antrenamentelor solitare şi anoste de pe trainer.

ZwiftWorkout_thumb

Chiar dacă pe piaţă există deja software dedicat antrenamentelor virtuale, acesta funcţionează doar pe anumite tipuri de trainere, cum este cazul producătorului Tacx. Avantajul major al softului celor de la Zwift este compatibilitatea cu orice tip de home trainer. Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicaţia de pe internet.

În plus, vei avea nevoie pe bicicletă de un senzor ANT+ pentru cadenţă şi viteză pentru a te conecta cu aplicaţia, dar şi de un ANT+ dongle pe care îl vei introduce în portul USB al calculatorului pentru a primi semnal.

friendslist_thumb

Mulţi ciclişti au deja dispozitive ANT+ montate pe bicicletă pentru a se conecta cu computerul, dar dacă te numeri printre cei care încă nu posedă aşa ceva, e bine să ştii că poţi achiziţiona aceste accesorii pentru o sumă cuprinsă între 100 şi 275lei, în timp ce  adaptorul dongle costă sub 160lei.

2014-09-23_10510327_thumb

Softul celor de la Zwift va converti semnalul primit în date şi vei putea afla ce putere dezvolţi pe bicicletă şi asta pentru că programul va calcula aceste date prin raportare la greutatea ciclistului, dificultatea traseului virtual. Prin calcule făcute în relaţie cu aceste constante, în joc îţi va apărea chiar şi viteza cu care pedalezi.

customization_thumb

În versiunea beta există o singură locaţie în care poţi pedala, însă dezvoltatorii se gândesc să creeze mai multe hărţi odată ce comunitatea va creşte.

Pentru început, jocul va putea fi accesat pentru 10$ pe lună.

4 COMMENTS

  1. La trainerele CycleOPS chestia asta exista de ani de zile si e cu filmari reale nu desene animate.

  2. Dar cum calculeaza rezistenta trainerului? Pot avea cadenta 100 pe placa mica rezistenta 3 si 35km/h sau 100 cadenta pe placa mare, rezistenta 4 si 48 km/h…?

  3. Pai nu are cum sa calculeze asa ceva . Probabil vei avea niste setari manuale in meniu prestabilite . Banuiesc ca pt. curse oficiale pt. rankiing si etc in joc va fi obligatoriu un power meter care sa iti citeasca puterea reala.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.