FatBike-uri echipate cu Rohloff XL 01

Despre noul butuc Rohloff XL am scris intr-un articol anterior. Aparitia acestui model special cu ax lung de 170mm a fost primita cu mare bucurie de fanii FatBike. Producatorii nu s-au lasat rugati si au inceput sa apara biciclete construite in jurul acestui butuc.

Reeb Cycles isi fabrica bicicletele in Colorado USA si are in oferta cateva FatBike-uri interesante. Noul model numit Donkadonk este construit de la zero din tuburi de otel sau de titan, dupa buzunarul fiecaruia.

FatBike-uri echipate cu Rohloff XL 02

Donkadonk beneficiaza de un design nou dar imprumuta o parte din caracteristicile vechilor modele. Dropouturile Paragon departate la 170mm permit tragerea rotii in spate pentru intinderea optima a lantului. Monoblocul lat de 100mm, si spatiul generos dintre furci ofera posibilitatea intalarii unor roti de 100mm cu anvelope de 4.8 inch.

FatBike-uri echipate cu Rohloff XL 03

Cadrul conceput pentru butucul Rohloff XL nu are suport pentru schimbatorul de foi. In schimb are furca spate sectionata pentru a facilita montarea unei curele dintate in loc de lant. La nevoie cadrul se poate echipa si cu pinioane multiple dar cu o singura foaie in faţă.

FatBike-uri echipate cu Rohloff XL 04

Tija groasa de 31,6mm este un alt element salutar. O tija mai groasa ofera rigiditate si incredere sporita si in plus se poate inlocui cu un dropper post. Echiparea standard vine cu o furca rigida, dar geometria cadrului este adaptata si pentru furci cu suspensie precum RockShox Bluto.

FatBike-uri echipate cu Rohloff XL 05

Donkadonk se fabrica in doua variante, cu cadru de otel si cu cadru de titan. Un cadru gol de otel costa 1600 dolari, iar bicicleta intreaga ajunge la 2800 de dolari. Cadrul de titan fabricat la comanda costa singur in jur de 3000 de dolari.

FatBike-uri echipate cu Rohloff XL 06

Alt FatBike cu Rohloff este modelul El Gordo de la Ventana. Are aceleasi roti si anvelope ca modelul anterior, dar asemanarile se opresc aici.

FatBike-uri echipate cu Rohloff XL 07

Construit din tuburi de aluminiu Ventana 3D, cadrul beneficiaza de toate atributele unui FatBike de succes. Tubul frontal conic, monoblocul de 100mm cu filet, dropout-urile frezate pe CNC si spatiul pentru anvelopele cele mai late, sunt caraceristici foarte apreciate.

FatBike-uri echipate cu Rohloff XL 08

Dropout-rile speciale permit intinderea facila a lantului, iar o sectiune de pe seatstay da voie curelei Gates sa angreneze transmisia. Cadrul este foarte versatil datorita dropout-rilor demontabile cu ajutorul carora se poate instala un butuc cu pinioane lat de 190mm QR sau 197×12 TA.

FatBike-uri echipate cu Rohloff XL 09

El Gordo se fabrica doar din aluminiu dar vine in sase marimi diferite. Vopsirea standard include doar trei culori, dar pentru 50 de dolari in plus se mai poate alege dintre 10 nuante, iar pentru 90 de dolari se poate opta pentru una dintre cele cinci vopsele metalizate.

FatBike-uri echipate cu Rohloff XL 10

Modelul standard costa 4840 de dolari dar este disponibila si o versiune upgradata, echipata de Cycle Monkey ce vine la un pret de 5735 de dolari. Furca de aluminiu 9:Zero:7 poate fi inlocuita de alte modele superioare contra unor taxe suplimentare. Maniacii customizarii pot sa-si aleaga aproape orice componenta dintr-o lista afisata de Cycle Monkey.

FatBike-uri echipate cu Rohloff XL 11

Sursa: BikeRumor & CycleMonkey

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.