Novatec Factor - roţi de carbon pentru MTB în trei mărimi 01

Novatec este o firmă foarte populară pe meleagurile noastre, datorită pieselor ieftine şi bune pe care le produce. Axat pe construcţia de butuci, roţi şi accesorii, Novatec a progresat constant de-a lungul timpului, oferind produse tot mai performante.

Novatec Factor - roţi de carbon pentru MTB în trei mărimi 02

Inaugurata anul trecut, linia de produse premium cu numele Factor a revenit in acest an cu forte proaspete. Pana acum doar rotile de 26″ au fost la vanzare, dar anul acesta sunt prezente si modelele de 27.5 si 29 inch. Jantele de carbon sunt imperecheate cu butuci de top de mare angajament.

Novatec Factor - roţi de carbon pentru MTB în trei mărimi 03

Seria Factor se imparte in doua grupe, Seria 1 si Seria 3. Diferenta majora intre cele doua serii este latimea jantelor. Seria 1 este dedicata competitiilor de XC avand jantele mai inguste si mai usoare. Latimea interioara este de 21mm, in timp ce la exterior au 28mm. Seria 3 este orientata spre sporturile mai extreme, avand jante mai late cu 23mm la interior si 30mm la exterior. In schimb, Seria 1 are profil mai inalt, ce compenseza latimea mai mica. Seria 3 vine cu toate cele trei marimi, pe cand Seria 1 are doar 27.5 si 29.

Novatec Factor - roţi de carbon pentru MTB în trei mărimi 04

Butucul spate a primit cateva upgrade-uri serioase, remarcandu-se prin cuplarea la fiecare 3 grade. In interiorul casetei se afla un inel de cuplaj cu 60 de dinti, pe care se infing temeinic sase clicheti dubli! Trei dintre clicheti sunt cuplati permanent in timp ce ceilalti trei se cupleaza partial si alternativ. Cel putin sase puncte de angrenare exista in orice moment, ceea ce creeaza un cuplu fantastic.

Novatec Factor - roţi de carbon pentru MTB în trei mărimi 05

Butucul de faţă Factor poate fi convertit usor de la QR9 la 15 sau 20mm, fara a fi nevoie de unelte. Adaptoarele laterale se inlocuiesc foarte simplu doar cu mana.

Novatec Factor - roţi de carbon pentru MTB în trei mărimi 06

Si butucul spate se converteste la fel de simplu de la QR10 la TA10 sau TA12. Caseta este compatibila cu pinioanele Shimano si Sram, plus varianta cu driver XD.

Novatec Factor - roţi de carbon pentru MTB în trei mărimi 07

Caseta din aluminiu are incorporata o piesa din otel numita Anti Bite Guard ce impiedica pinioanele sa muşte din canelurile casetei.

Novatec Factor - roţi de carbon pentru MTB în trei mărimi 08

Rotile tubeless ready sunt construite cu spite Sapim CX-Sprint, 28 pe faţă si 32 pe spate. Seria 1 cuprinde rotile Factor 127 si 129. Factor 127 are jantele de 27.5″ si cantaresc 1653 grame/set. Rotile de 29″ Factor 129, cantaresc 1715 grame. Rotile Factor 326, au 26″ si o greutate de 1640 de grame. Factor 327 au 1686 grame, iar factor 329 cantaresc 1756 grame.

Sursa: BikeRumor & Novatec

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.