Jante de carbon decupate de la FatBack 01

FatBack este unul dintre pionierii bicicletelor cu roţi late. Firma din Alaska a lansat anul trecut un minunat cadru de FatBike, numit Corvus. Cadrul Corvus este unul dintre cele mai impresionante din domeniu şi acum a primit şi un set de roţi pe măsură.

Noile jante produse de FatBack se numesc FootPrint si au o caracteristica unica. Majoritatea jantelor late din aluminiu au o serie de decupaje facute cu scopul de a le reduce greutatea. Latimea mare impiedica jantele sa se descentreze in ciuda acestor decupaje. Jantele de carbon pentru FatBike sunt mai sensibile si mai usoare asa ca nimeni nu a indraznit sa le faca decupaje. FootPrint sunt primele jante de carbon cu decupaje pe peretele interior.

Jante de carbon decupate de la FatBack 02

Noile jante au o latime interioara de 70mm, 32 de gauri pentru spite si 31 de decupaje rotunde. Locul celui de-al 32-lea decupaj este luat de gaura pentru valva. Gaurile pentru spite sunt situate simetric ceea ce permite construirea unor roti cu butucul pe centru si rigiditate superioara.

Jante de carbon decupate de la FatBack 03

Fiecare janta FootPrint cantareste 588 de grame si costa 600 de dolari. Rotile construite pentru bicicleta Corvus au jante FootPrint si butucii proprietari Hadley. La dorinta clientului se pot monta si alti butuci. Cadrul si jantele suporta anvelope de pana la 4.8″ ce se pot monta si tubless cu ajutorul unei benzi izolante, a lichidului antipana si a unei pompe de podea.

Jante de carbon decupate de la FatBack 04

Rotile construite de FatBack mai au o caracteristica surprinzatoare. Decupajele sunt acoperite cu banda reflectorizanta alba, lucru pe cât de util pe atât de aspectuos. Banda reflectorizanta straluceste puternic noaptea marind siguranta ciclistului si identificandu-l cu usurinta in intuneric. Sa nu uitam ca aceste biciclete sunt folosite mai ales iarna, cand sunt doar 7-8 ore de lumina pe zi.

Jante de carbon decupate de la FatBack 05

Cadrul si furca sunt spatiate suficient chiar pentru roti de 29+. Pe timp de vara se poate renunta la rotile cu anvelope de 26×4.8″ in favoarea unor roti mai mari de 29×3″. Pe cadru se poate monta portbagaj, aripi, trei suporturi de bidon, se poate instala si schimbator de foi si borseta triunghiulara. Un frameset Corvus costa 2300 de dolari.

Jante de carbon decupate de la FatBack 06

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.