R

Fulcrum este o firmă cunoscută şi apreciată pentru roţile de cursieră pe care le produce. Toate roţile lor sunt uşoare, performante şi se mişcă uşor. Nici roţile de MTB nu fac excepţie de la aceste reguli, fiind construite cu cele mai bune materiale şi tehnologii.

R

Red Passion este numele celor mai noi roti de la Fulcrum. Cand citesti greutatea esti convins ca sunt din carbon, dar in realitate au jantele din aluminiu. Pentru cei ce doresc ceva usor si rezistent, dar se tem de carbon, acest set de roti este alegerea ideala.

R

Rotile MTB Fulcrum se produc doar in doua marimi – 27.5″ si 29″. Jantele asimetrice au fost prelucrate cu multa atentie, pentru a elimina cat mai mult material fara a le compromite rezistenta. Latimea si adancimea jantei nu au fost inca publicate dar vizual se incadreaza la disciplinele de XC. Designul asimetric garanteaza o constructie rigida, iar gaurile niplurilor sunt intarite pentru a preveni smulgerea si a creste tensiunea in spite. Sistemele tubeless se pot monta in mod clasic, cu banda izolatoare, valva speciala si lichid anti-pana.

R

Butucii au rulmenti foarte performanti ce se rotesc lin si au frecare redusa. Tensiunea din rulmenti se poate ajusta din exterior prin intermediul unui inel cu surub. Butucul faţă se poate converti intre QR9 si QR15 iar cel spate  suporta QR10 si TA12.

Red Passion  - Roţi de MTB uşoare de la Fulcrum 05

Carcasa butucilor este fabricata din carbon, iar flansele sunt din aluminiu. Casetele butucilor sunt tratate prin procedeul Fulcrum Plasma Electrolytic Oxidation, ceea ce le confera o mare rezistenta la uzura. Butucul spate suporta pinoane de 9/10/11 viteze de la Shimano si Sram, si exista si varianta cu XD Driver pentru Sram XX1.

Red Passion  - Roţi de MTB uşoare de la Fulcrum 06

Ambele roti sunt construite cu 28 de spite de inox dublu subtiate, stranse de nipluri de aluminiu. Roata spate este impletita 2x pe ambele parti, iar cea faţă este impletita 2x pe stanga si radial pe dreapta. Greutatea unui set de 27.5″ este de 1350 grame, iar setul de 29″ cantareste 1398 de grame.

Sursa: BikeRumor & Fulcrum

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.