Acasă TEHNIC Ashima PCD – frână hidraulică cu cablu

Ashima PCD – frână hidraulică cu cablu

0

Ashima PCD - frână hidraulică cu cablu 01

Pe piaţă sunt câteva modele de frâne hidraulice acţionate de manete mecanice. Ashima a lansat anut trecut adaptorul Hydromec, prin intermediul căruia o maneta cu cablu putea acţiona un etrier hidraulic. Anul acesta au revenit cu un model mult mai compact şi mai uşor de folosit.

Ashima PCD este un etrier hidraulic ce functioneaza cu manete clasice cu cablu de otel. Etrierul este construit din aluminiu turnat apoi prelucrat pe CNC. Pe laterala are un piston mecanic ce impinge uleiul spre placuţe. Functionarea este simpla si eficienta, pistonul mecanic tras de cablu pompeaza uleiul direct spre plăcuţele de frana. Astfel, acest etrier poate lucra impreuna cu orice maneta de frana cu cablu.

Frana se poate folosi si pe cursiere si pe ciclocros si pe MTB. Singura conditie e discul de minim 160mm. Etrierul are doua suruburi de ajustaj. Opritorul in care intra capatul camasii se poate desuruba pentru a mari tensiunea in cablu. Surubul din partea inferioara a pistonului permite ajustarea plăcuţelor faţă de disc. La acest model tensiunea cablului este foarte importanta. Cablul trebuie intins foarte bine, altfel pistonul nu se va misca suficient, iar plăcuţele nu vor strange discul cu suficienta forta.

Inca nu avem pareri ale utilizatorilor si trebuie sa ne bazam doar pe declaratiile producatorilor. Acestia afirma ca frana ofera suficienta forta de franare, fara insa a bloca roata. Franarea se realizeaza progresiv si lin, dar totusi in deplina siguranta. Ashima realizeaza produse excelente, deci trebuie sa-i credem pe cuvant.

O surpriza placuta este pretul mic al acestor frane. Un set faţă-spate costa in jur de 200 de dolari. Pachetul contine doua etriere, doua discuri de 160mm si plăcuţe organice Shimano XTR. Un etrier cantareste 142 de grame, iar culorile disponibile sunt gri si rosu.

Sursa: BikeRumor

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version