Recon revine cu pinioane de titan pentru cursieră 01

Nu cu mult timp în urmă Recon a lansat un grup de pinioane din aluminiu. Deşi foarte uşoare, aceste pinioane se uzau extrem de repede, rămâneau fără dinţi şi schimbau prost. Pentru a-şi spăla păcatele, cei de la Recon au revenit cu un grup de pinioane din titan.

Recon revine cu pinioane de titan pentru cursieră 02

Noul grup contine 11 pinioane din care primele 10 sunt fabricate din titan 6AL/4V, iar cel mic din oţel. Primule trei pinioane sunt unite pe un suport din aluminiu, la fel si urmatoarele doua, iar celelate cinci sunt separate. Pachetul mai contine patru distantiere ce se aseaza dupa pinioanele 3, 4, 5 si 6, plus inca un distantier ce se aseaza dupa pinionul mare.

Recon revine cu pinioane de titan pentru cursieră 03

Modelul 11-27 cantareste 161 de grame, mai putin decat modelele de varf de la Shimano si Campagnolo, dar ceva mai mult decat Sram Red. Configuratia este urmatoarea: 11-12-13-14-15-16-17-19-21-24-27. Pretul de 320 de dolari este sub al celorlalti competitori, cel mai aproape fiind Shimano cu 350 de dolari.

Recon revine cu pinioane de titan pentru cursieră 04

Pinioanele sunt exemplar prelucrate, cu multe rampe pentru urcarea lantului. S-au executat o multime de gauri mari pentru a elimina cat mai mult material si a se obtine o greutate scazuta. Finisarea este superba, fiind disponibile doua nuante, auriu si argintiu.

Recon revine cu pinioane de titan pentru cursieră 05

La montaj pot sa apara unele probleme, pinioanele fiind incompatibile cu unele modele de roti. Dupa pinionul mare sunt o serie de nituri ce ies mult in afara. Aceste nituri se pot atinge de butuci daca au flansa prea mare. La unele modele de butuci a fost nevoie de inca un distantier montat in spate, pentru a se putea strange corect lockring-ul.

Recon revine cu pinioane de titan pentru cursieră 06

Primele teste au fost promitatoare. Schimbarea vitezelor este super-rapida, sigura si fara nici un zgomot. Rampele atent decupate si-au facut treaba cu brio. Mai ramane sa treaca proba timpul si kilometrilor.

Recon revine cu pinioane de titan pentru cursieră 07

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.