tour_de_france_route

Astăzi, la Palais des Congress din Paris, Christian Prudhomme a prezentat traseul celei de-a 102-a ediţie a Turului Franţei ce va pleca la drum din Utrecht, Olanda.

Doar 42km de contratimp au fost incluşi pe traseul ediţiei 2015 din Le Tour, însă spectacolul va fi adus de cele 7 etape montane, dintre care 6 cu final în ascensiune. Acest traseu muntos pare a-i favoriza pe Nairo Quintana şi Alberto Contador la prima vedere, dar nu şi pe Chris Froome care a declarat că s-ar putea orienta spre dubla Giro-Vuelta din cauza lipsei contratimpurilor lungi din Turul Franţei.

tdf-2015-600

Singurul contratimp individual, în lungime de 14km, este chiar cel din prima etapă, la Utrecht, pe 4 iulie. Ceilalţi 28km de contratimp vor fi parcurşi într-un contratimp pe echipe în etapa a 9-a, între Vannes şi Plumelec. Prima săptămână va fi, din nou, foarte periculoasă şi ar putea scoate din luptă o parte din pretendenţii la tricoul galben.

Vânturile de pe coastă, infernala Mur de Huy de la finalul etapei a 3-a şi cei 13,3km de pavate din etapa a 4-a vor fi principalele dificultăţi pentru rutieri în prima parte a cursei.

Plasată la finalul penultimei etape, legendara Alpe d’Huez ar putea decide învingătorul în 2015, la revenirea sa în tur după o absenţă de un an. Celelalte finaluri în căţărare vor fi pe La Pierre Saint-Martin, Cauterets, Plateau de Beille, La Toussuire şi Pra-Loup.

Învingătorul de anul acesta, Vincenzo Nibali, a declarat: „Participarea în toate cele 3 mari tururi ar fi foarte dificilă, dar în 2 dintre ele este posibil”. Italianul a anunţat deja că doreşte să participe în Giro, astfel că rutierul de la Astana ar putea încerca dubla Turul Italiei – Turul Franţei la fel ca Alberto Contador.

Referitor la traseul ediţiei 2015 din Le Tour, Nibali a spus: „Este un traseu frumos, aproape în aceleaşi linii ca cel de anul acesta, dur din prima săptămână şi până la sfârşit. Poate că turului îi lipseşte un contratimp mai lung şi cred că acest lucru îi va avantaja pe cicliştii francezi care nu sunt specialişti ai acestei probe, precum Bardet, Barguil şi în special Pinot. Mi-au plăcut pavatele anul acesta, însă nu le voi subestima pentru că rămân întotdeauna periculoase. Va trebui să merg în recunoaştere”.

Alberto Contador s-a declarat foarte mulţumit de traseu: „Îmi place. Avantajează echipele puternice, iar lipsa unui contratimp lung este un lucru bun pentru noi. Nu cred că Turul Franţei trebuie să fie mereu la fel. Pirineii şi Alpii vor fi foarte dificili şi asta va crea spectacol”.

Pe de altă parte, Chris Froome se gândeşte să sară peste Le Tour în 2015: „Mă consider un rutier de clasament general echilibrat, iar includerea unui contratimp de 60km în Giro face din această cursă una potrivită mie. Dacă voi merge în Italia, voi avea timp să ajung într-o formă bună şi pentru Vuelta.Nu există nici un dubiu că Turul Franţei se va decide în munţii înalţi. Cu 6 finaluri în ascensiune, cu siguranţă va fi o cursă agresivă şi foarte solicitantă. Alberto Contador va fi omul de bătut, însă nu trebuie scoşi din calcul Quintana, Nibali, Purito sau Valverde”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.