Roţi de cursieră de carbon de la Corima 1

Roţile Corima MCC ies complet din tipare cu un design unic şi uimitor. Tot ce ştiam despre construcţia roţilor a fost depăşit de acest model deosebit. Totul este din carbon: jantele, butucii, chiar şi spiţele.

Roti complete din carbon am mai vazut, dar nu ca la Corima. Atât roata faţă, cât si cea de spate au doar 12 spite de carbon. Lucru si mai uimitor, ambele roti sunt spitate radial, chiar si pe partea cu pinioanele. Spitele de pe faţă sunt montate pefect radial, dar cele de pe spate au o mica inclinatie spre inapoi.

Roţi de cursieră de carbon de la Corima 2

Jantele au latimea de 22,6mm si profilul de 24mm. In ciuda aspectului fragil aceste roti suporta ciclisti de pana la 85 kilograme. Limita de greutate e valabila doar pentru modelul Winium+, pentru ca exista si modelul S 32 ce au profilul de 32mm si suporta o greutate mai mare. Mai este disponibila si varianta Aero+ ce au un profil foarte adanc, de 47mm.

Roţi de cursieră de carbon de la Corima 3

Spitele de pe faţă sunt rotunde la capete si aplatizate pe mijloc pentru a imbunatati aerodinamicitatea. Pe spate spitele sunt rotunde pe toata suprafata pentru a imbunatati rigiditatea. Butucii de carbon au fost imbunatatiti simtitor fata de modelele anterioare. Butucul faţă este subtire, cu flanse drepte si inalte, ceea ce-l ajuta sa taie aerul mai usor.

Roţi de cursieră de carbon de la Corima 4

Butucul spate are un ax usor si solid fabricat din titan si aluminiu. Partea din aluminiu este foarte groasa la mijloc, dar la capat se subtiaza pentru a permite instalarea unui rulment mai mare. Rulmentii angulari din otel au o frecare redusa, iar cei trei clicheti angreneaza un inel cu 30 de dinti.

Roţi de cursieră de carbon de la Corima 5

Toate modelele MCC sunt doar pentru baieu, dar se zvoneste ca anul viitor va aparea si o varianta pentru anvelopa cu camera. O chestie desteapta este faptul ca au intergrat un mic magnet in peretele jantei. Astfel nu mai este nevoie de montarea unui magnet pe spite, ce ar arata urat si ar putea deforma spitele.

Roţi de cursieră de carbon de la Corima 6

Setul de MCC Winium+ cantareste numai 980 de grame, cu 410g faţă si 570g spatele. MCC S 32 au 1090 grame, iar MCC Aero cantaresc 1080 grame. Nici nu e de mirare ca un set de Corima MCC costa aproape 3000 de euro.

Roţi de cursieră de carbon de la Corima 7

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.