Cinci aplicaţii utile pentru smartphone0

Imi amintesc cum în tinereţe făceam câte o tură mai lungă şi număram bornele de pe marginea drumului ca să ştiu câţi kilometri am parcurs. Sau mă cronometram tot cu ajutorul bornelor şi al ceasului. Acum avem la dispoziţie instrumente mult mai sofisticate şi extrem de precise ce măsoară distanţele parcurse si mulţi alţi parametri. Odată cu răspândirea telefoanelor inteligente au apărut o sumedenie de aplicaţii pentru toate sporturile. Cicliştii începători sunt de multe ori bulversaţi de aceasta avalanşă tehnologică şi nu ştiu ce să aleagă. Haideţi sa vedem care sunt cele mai bune aplicaţii de smartphone pentru ciclism.

Wahoo Fitness
Unul dintre cele mai mari anvantaje ale acestei aplicaţii este faptul ca se poate conecta cu orice alt dispozitiv. Se imperecheaza rapid si usor cu senzorii Bluetooth, senzorii de viteza si cadenta, cu powermeter si cu senzorii ANT+. Wahoo Fitness lucreaza cu orice site (Strava, mapMyFitness, Training Peaks, MyFitnessPal) si poate exporta datele in cinci formate diferite. Aplicatia este foarte generoasa, cu opt pagini  diferite ce pot fi customizate dupa bunul plac. Viteza, distanta, puterea, cadenta, pulsul, toate sunt la indemana si pot fi folosite cu usurinta. Are si o harta GPS, dar aveti grija cum o folositi, deoarece consuma bateria foarte repede.

Cinci aplicaţii utile pentru smartphone1

Cyclemeter
Aceasta aplicatie transforma telefonul intr-un adevarat ciclocomputer, e nevoie doar de un suport pentru ghidon. Este similar cu Wahoo iar in plus ofera si o functie de analiza a antrenamentului. Cu Cyclemeter nu e nevoie de inregistrare pe un site anume, deoarece toate datele sunt stocate in memoria smartphonului. O harta de la Google Maps va ajuta pe terenurile necunoscute. Se poate seta dinainte durata antrenamentului, recordul de doborat, cadenta si pulsul maxim, si durata si numarul intervalelor. Datele de pe Cyclemeter se pot uploada usor pe Strava, Facebook, Twitter si alte platforme similare.

Cinci aplicaţii utile pentru smartphone2

Google Maps
Probabil cea mai buna aplicatie de navigare pentru smartphone. Cu Google Maps poti gasi locuri si adrese, citi descrieri, alege rute si trasee si poti descoperi unde te afli. La categoria harti Google nu are rival, chiar daca la alte functii mai este de lucrat. Instructiunile audio sunt minunate cand pedalezi, doar trebuie sa asculti in casti pe unde trebuie sa mergi.

Cinci aplicaţii utile pentru smartphone3

MapMyRide
Aceasta aplicatie seamana mult cu Cyclemeter dar beneficiaza de suportul unei platforme online cu o multime de harti si trasee. Pe langa obisnuitele functii de rutare, mai ofera si posibilitatea urmaririi dietei, greutatii si ai altor parametri personali. MapMyRide lucreaza cu orice dispozitiv cu Bluetooth si ANT+ si include o optiune cu cele mai populare trasee. Varianta premium face si planuri de antrenament, ofera optiuni avansate pentru trasee, precum si urmarire live.

Cinci aplicaţii utile pentru smartphone4

Strava
Frumusetea acestui program sta in modul de folosire. Aplicatia se porneste, telefonul se baga in buzunar si se porneste in tura. Tot traseul este inregistrat, cu distanta, viteaza, segmente si alti parametri. Dupa tura traseul este uploadat si este comparat cu al celorlalti competitori. Se pot face analize si comparatii ale antrenamentelor anterioare. Strava este similar oarecum cu platformele de socializare tip Facebook. iti poti urmari prietenii din lista si poti vedea ce ture au facut si ce performante au obtinut. Se pot posta comentarii si aprecieri si se pot uploada poze in legatura cu antrenamentul.

Cinci aplicaţii utile pentru smartphone5

Toate aplicatiile prezentate aici sunt gratuite si sunt disponibile si pentru Android si pentru iPhone, cu exceptia Cyclemetre care suporta doar iPhone. Totusi unele functii mai avansate se obtin doar contra cost, asa-numitele versiuni Premium. Mai exista multe aplicatii similare mai mult sau mai putin populare, dintre care amintesc Endomondo si RunTastic.

Sursa: BikeRadar

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.