acupunctura

Britanicii de la Sky au fost cei care au revoluționat metodele de pregătire și au acordat atenție maximă tuturor aspectelor din viața unui ciclist, iar asta le-a adus două Tururi ale Franței. Anul acesta, cei de la Astana s-au ocupat de Nibali în aceeași manieră, fiecare detaliu ce ține de antrenament și recuperare fiind planificat cu atenție pentru a obține tot ce e mai bun de la ciclistul italian.

Una dintre terapiile recent implementate de echipa kazahă este acupunctura. Aceasta constă în introducerea unui număr de 6-10 ace în anumite regiuni ale picioarelor, mâinilor și capului. Acele, cu o lungime de 2,5cm în general, sunt apoi răsucite ușor pentru a stimula aceste zone.

Se știe deja că masajul, șosetele de compresie și alimentație corectă grăbesc recuperarea, însă despre acupunctură nu s-a vorbit prea mult, chiar dacă a început să fie folosită tot mai frecvent în lumea sportului, inclusiv în ciclism.

După numeroase căzături la începutul lui 2011, Alberto Contador a apelat la acupunctură pentru a reduce inflamația pe care o avea la genunchiul drept. Utilizarea acupuncturii pentru o cauză ca aceasta este o practică comună deoarece domolește durerile de la nivelul mușchilor și articulațiilor, atenuând în același timp procesul inflamator.

Acupunctura este folosită și pentru eliminarea stresului și a anxietății. Într-o cursă atât de importantă precum Turul Franței, această terapie se poate dovedi a fi foarte importantă în recuperarea mentală a rutierilor după o etapă dificilă.

Pe lângă acestea, acupunctura imbunătățește circulația sângelui, ceea ce înseamnă că mai mult sânge oxigenat va ajunge la mușchi și va ajuta procesul de eliminare a toxinelor acumulate la sfârșitul unei zile grele.

Astana apelează la serviciile specialistului Eddy De Smedt care se întâlnește cu fiecare ciclist de două ori pe zi, o dată înainte de etapă și încă o dată după etapă. Această metodă de recuperare face parte dintr-o strategie mai largă prin care kazahii vor să maximizeze performanțele rutierilor printr-o atenție mai mare la detalii ce ar putea scăpa altor echipe.


via cyclingweekly

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.