Brandle

Austriacul Matthias Brändle a doborât recordul orei, stabilit nu cu mult timp în urmă de Jens Voigt, cu ajutorul unei biciclete de contratimp Scott, adaptată pentru velodrom.

Hour-Record_Plasma-5 3

Brändle evoluează pentru echipa pro-continentală IAM Cycling ce este sponsorizată de către Scott. Compania elvețiană a lansat în această vară modelul pentru contratimp Plasma 5, care înlocuiește vechiul Plasma 3. Noul cadru este mai rigid cu 47% și mai ușor cu 130g. Acest model a fost modificat special pentru ca Brändle să atace recordul orei, căci Scott nu are în portofoliu un model special pentru velodrom.

Hour-Record_Plasma-

Varianta oferită ciclistului austriac a fost echipată cu un set de roți DT Swiss RRC 2.0 Disc Dicut tubular cu cauciucuri de la Schwalbe. Aceste roți au fost dezvoltate împreună cu nemții de la Lightweight și cântăresc 780g fiecare.

Hour-Record_Plasma-5 2

Angrenajul este un model Shimano, însoțit de un dispozitiv de măsurare a puterii de la SRM ce are unitate montată în spatele șeii pentru a nu-i distrage atenția rutierului. Barele aero sunt aceleași ca la modelul de șosea, iar șaua este un model Prologo Zero TT.

Hour-Record_Plasma-5 4

Recordul orei a început să stârnească din nou interesul cicliștilor odată cu modificarea unor reguli în privința bicicletei și echipamnetului ce impuneau folosirea unei biciclete identice cu cea pe care a rulat Eddy Merckx în 1972. Acum, cicliștii pot pedala pe biciclete moderne și pot folosi echipamente de ultimă generație, ceea ce înseamnă cadre aero, roți disc și căști aerodinamice.

Matthias Brändle a îmbunătățit performanța lui Jens Voigt cu mai bine de 700m, noul record al orei fiind acum de 51,85km. Bradley Wiggins, Alex Dowsett și Fabian Cancellara sunt câțiva dintre rutierii ce ar putea încerca îmbunătățirea acestei performanțe în 2015.

via road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.