Cele mai bune pedale pentru MTB 00

Alegerea unor pedale bune este destul de dificilă datorită multitudinii de modele existente. Fiecare firmă producătoare de piese are cel puţin un model de pedale cu plăcuţe, şi nu toate sunt compatibile între ele. Cele mai populare sunt pedalele tip SPD, dar există şi alte designuri reuşite.

Shimano M520 (50$)
Probabil cele mai populare pedale din lume, M520 sunt un etalon dupa care celelalte pedale sunt comparate. Odata montate pe bicicleta puteti uita de ele, vor functiona atât timp cat le veti folosi.

Cele mai bune pedale pentru MTB 01

Time Atac XS (200$)
Au un sistem propriu de cuplare ce ofera un grad mai mare de libertate. Sunt foarte utile celor cu probleme la genuchi si glezne, sau celor ce pedaleaza distante lungi. Corpul din carbon sustine bine piciorul, iar designul special e util in orice conditii.

Cele mai bune pedale pentru MTB 02

Crank Brothers Eggbeater 11 (400$)
Cu o structura complet diferita fata de SPD-urile de la Shimano, aceste pedale se remarca prin multiplele calitati. Au patru fete pentru cuplare, sunt imune la noroi, greutatea este foarte mica si se serviseaza usor. Construite aproape in intregime din titan, Eggbeater 11 sunt visul multor ciclisti.

Cele mai bune pedale pentru MTB 03

Ritchey Pro Paradigm (140$)
Sunt compatibile SPD, fiind foarte asemanatoare cu modelele Shimano. Beneficiaza de o constructie superioara, cu ax solid, rulmenti fini si cuplare ferma.

Cele mai bune pedale pentru MTB 04

Xpedo M-Force 4 (150$)
Usoare si rezistente, aceste pedale cu ax din titan sunt pregatite pentru orice. Constructia foarte solida si imunitatea la noroi le fac foarte utile curselor offroad.

Cele mai bune pedale pentru MTB 05

Shimano XT M980 (250$)
Dedicat sporturilor extreme, acest model superior are un mecanism SPD foarte performant si un corp usor din aluminiu. Sunt apreciate de sportivii ce vor ceva de incredere sub talpa, si care nu se tem de cateva grame in plus.

Cele mai bune pedale pentru MTB 06

Shimano Deore M530 (60$)
Un model cu o rama exterioara ce ofera un suport in plus talpii si ajuta ciclistul pe cele mai tehnice poteci. Cuplarea este rapida si sigura, iar platforma lata le confera rezistenta si stabilitate.

Cele mai bune pedale pentru MTB 07

Shimano XT M785 (120$)
Un set de pedale imbatabile, cu un raport excelent pret/greutate. Unele dintre cele mai bune pedale de trail.

Cele mai bune pedale pentru MTB 08

Shimano XTR M985 (230$)
Probabil cele mai bune pedale din categoria lor! Modelul XTR are o rama exterioara ce protejeaza corpul pedalei si ajuta la cuplare deoarece impiedca rotirea. Functioneaza ireprosabil chiar si infundate cu noroi.

Cele mai bune pedale pentru MTB 09

Crank Brothers Candy 2 (80$)
Platforma generoasa din jurul arcurilor, ofera un suport suplimentar talpilor si imbunatateste stabilitatea. Sunt usoare, costa putin si au cinci ani garantie!

Cele mai bune pedale pentru MTB 10

Crank Brothers Mallet 2 (120$)
O combinatie extraordinara intre o platforma cu pini si un sistem cu plăcuţe. Stabilitatea impresionanta fac aceste pedale foarte utile pentru downhill si enduro.

Cele mai bune pedale pentru MTB 11

Shimano M545 (100$)
Aceste pedale SPD au imprejur o rama lata si solida din aluminiu, perfect adaptata sporturilor extreme. Cuplarea este simpla, iar rama ofera stabilitate si protejeaza mecanismul de lovituri.

Cele mai bune pedale pentru MTB 12

Time X-ROC S (110$)
O combinatie intre o platforma solida si un mecanism de cuplare. In ciuda marimii sunt destul de usoare, resistenta e la cele mai inalte cote iar utilizarea este facila.

Cele mai bune pedale pentru MTB 13

Sursa: BikeRadar

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.