Ritte lansează ciclocrosul Crossberg 2015 01

Crossberg este una dintre cele mai reuşite biciclete de ciclocros. Fanii acestui sport au un nou motiv de bucurie deoarece Ritte lansează o versiune îmbunătăţită al acestui CX. Crossberg 2015 vine cu o serie de upgradeuri substanţiale menite să aducă cicliştii pe podium.

Ritte lansează ciclocrosul Crossberg 2015 02

Noul model este conceput pentru concursurile grele si antrenamentele solicitante pe cele mai dificile trasee de cros. Cadrul Crossberg este simplu si clasic, proiectantii punand mai mult accent pe functionalitate decat pe aspect. Fabricat in sase marimi, de la XS la XXL, cadrul are tubul superior scurt si chainstay-urile de 425mm. Aceasta geometrie a creat o bicicleta foarte agila si stabila in orice conditii si pe orice teren.

Ritte lansează ciclocrosul Crossberg 2015 04

Modelul anterior era construit din aluminiu 6061 dar versiunea noua este din aluminiu 7005. Acest aliaj este mai rigid, ceea ce se traduce in performante superioare si transfer mai bun al fortei. Tubul frontal este conic cu 1.125″ in partea superioara si 1.5″ in partea inferioara. Rigiditatea este astfel si mai mult imbunatatita iar manevrabilitatea are doar de castigat.

Ritte lansează ciclocrosul Crossberg 2015 03

Pentru monobloc s-a optat in continuare pentru modelul PF30, iar butucii sunt dotati cu QR clasic si pe faţă si pe spate. Cadrul este spatiat la 135mm astfel ca se pot folosi butuci de MTB cu disc. Furca de carbon are suport PM pentru frana disc si suporta disc de 160mm. Cadrul este pregatit pentru frana disc, de 140 sau 160mm. Toate cablurile si camasile sunt externe, si se pot folosi frane mecanice sau hidraulice.  Tija subtire de 27,2mm ofera un mic confort datorita elasticitatii.

Ritte lansează ciclocrosul Crossberg 2015 05

Frameset-ul cuprinde cadrul, furca si setul de directie. Oricare din cele sase marimi costa 1250 de dolari americani.

Sursa: BikeRumor & Ritte

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.