Bicicleta cu motor de rachetă 1

Bicicletele cu motor devin tot mai populare zilele aceastea şi le vedem tot mai des în magazine. Majoritatea au motor electric, sunt multe si cu benzină, dar ce ziceţi de un motor de rachetă? Nu e o glumă, chiar există aşa ceva si tocmai a depăşit un Ferrari pe pista de încercare.

Prima bicicleta cu motor de racheta a fost construita recent de Arnold Neracher. Veti spune ca asa ceva nu se poate numi bicicleta, dar are doua roti cu spite, furca de MTB, angrenaj cu pedale si se poate deplasa si fara motor, deci e bicicleta. Cadrul a fost taiat si lungit pentru a oferi pilotului o pozitie cat mai orizontala si a face loc imensei butelii cu combustibil, in rest s-au pastrat toate componentele originale.

Bicicleta cu motor de rachetă 2

Testarea bicicletei racheta s-a facut pe circuitul Paul Ricard din Franţa, iar pilot a fost François Gissy. Pe data de 7 noiembrie, extravagantul vehicol a fost pus la linia de start alaturi de un Ferrari. Am citit de 3 ori si toti atatia de 3 au format viteza maxima atinsa. Da, bicicleta a atins 333km/h, si asta in mai putin de 7 secunde. Autoturismul Ferrari abia a apucat sa demareze…

Viteza atinsa este incredibila, mai ales ca bicicleta folosita are toate piesele standard, fara nici o modificare. Au pastrat chiar si franele V si nici nu vreau sa stiu cum au reusit sa opreasca bicicleta. Iar faptul ca anvelopele nu s-au dezintegrat, e un miracol!

Asteptam productia in serie, eu deja am trecut-o pe lista pentru Moş Crăciun!

 

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.