Matter Cycles - biciclete custom din oţel 00

De multe ori firmele mici reuşesc să fabrice produse mai bune şi mai inovative decât marii producători. Matter Cycles este o astfel de firmă, care deşi are doar un an vechime a impresionat multă lume cu prototipurile lansate.

Matter Cycles nu au biciclete pe stoc. Tot ce au sunt cantitati impresionante de tuburi din oţel 4130, Columbus si True Temper. Toate bicicletele incep sa fie fabricate dupa ce primesc comanda. Clientul va primi o bicicleta perfect croita pentru proportiile si gusturile sale. Absolut totul este construit si montat manual in fabrica lor din Boulder – Colorado.

GhostCat este un SingleSpeed mai neobisnuit, cu roata de 29″ pe faţă si de 27.5″ pe spate. Are o geometrie agresiva potrivita pentru munte, furca rigida de carbon si transmisie cu curea dintata. Nu are nevoie de intinzator datorita dropout-urilor Paragon ce permit tragerea rotii spre spate. Cadrul este sudat WIG din oţel True Temper si este pregatit pentru ax TA 142x12mm.

Matter Cycles - biciclete custom din oţel 01 Matter Cycles - biciclete custom din oţel 02

BeneFat este cel mai gras FatBike deoarece este dotat cu enormele anvelope de 26×5″. Chiar si furca RockShox Bluto, special creata pentru FatBike, a intrat la limita pe monstruoasa roata. Alt lucru impresionant este chainstay-ul scurt de doar 420mm, o premiera la aceasta categorie unde de obicei vedem valori de 440-460mm. Cadrul din oţel True Temper are tub frontal de 44mm, ax de 197x12mm, cabluri ascunse, BB cu filet engelzesc si dropout-uri demontabile Paragon.

Matter Cycles - biciclete custom din oţel 03 Matter Cycles - biciclete custom din oţel 04

CogFight este o bicicleta de sosea construita pe un cadru din oţel True Temper S3, furca de carbon ENVE, frane disc si transmisie Shimano Di2. Suporta anvelope de pana la 25mm latime, ax 142×12 si poate avea monobloc cu filet sau PF.

Matter Cycles - biciclete custom din oţel 05 Matter Cycles - biciclete custom din oţel 06

UrbanAssault este o bicicleta pentru oras cu cadru si furca construite din otel. Pe spate are un butuc cu 11 viteze integrate, iar furca faţă suporta butuc de 15mm TA. Monoblocul cu excentric face posibila intindera curelei de transmisie, iar anvelopele late de 2″ sunt bune pentru orice sosea. Se pot monta aripi, portbagaje si alte accesorii.

Matter Cycles - biciclete custom din oţel 07 Matter Cycles - biciclete custom din oţel 08

SlayRide este un MTB solid din oţel cu roti de 27.5″ si anvelope de pana la 2.4″. Se poate opta pentru BB cu filet sau PressFit, ax spate de 142×12, tub frontal de 44mm ce suporta furca cu gat conic. Se poate folosi orice furca cu suspensie cu o cursa de 150-160mm, iar tija de sa de 31,6mm se poate inlocui cu un Dropper.

Matter Cycles - biciclete custom din oţel 09 Matter Cycles - biciclete custom din oţel 10

Ciclocrosul WolfBeard merge pe orice sosea, drum de munte sau poteca de padure. Cadru din otel si furca din carbon pot adaposti anvelope de 46mm, are ax spate de 142×12 si frane pe disc. La alegere se poate dota cu BB cu filet sau PF, iar furca poate avea gat drept sau conic.

Matter Cycles - biciclete custom din oţel 11 Matter Cycles - biciclete custom din oţel 12

Sursa: BikeRumor & MatterCycles

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.