Mănuşi Stormfist confort la -20C 01

Credeţi ca aveţi mănuşi de iarnă? Vă înşelaţi! Adevăratele mănuşi de iarnă abia acum au apărut. După ce veţi afla de ele vă veţi arunca la gunoi vechile mănuşi. Dacă v-am stârnit curiozitatea, haideţi să vedem despre ce este vorba.

Mănuşi Stormfist confort la -20C 02

Compania 45 NORTH se ocupa, cu ce altceva, decat cu produse destinate ciclismului hibernal. Echipamentele si accesoriile lor nu au egal in ce priveste confortul termic si rezistenta la zapada si umezeala. Nici noile lor manusi numite Stormfist nu fac exceptie, ba mai mult, se pot considera un etalon in domeniu.

Mănuşi Stormfist confort la -20C 04

Stormfist se produce in doua variante, cu 4 si cu 5 degete. Stormfist 5 ofera protectie impotriva temperaturilor de la 0 la -10°C, iar Stormfist 4 tine mainile calde si la -20°C! Versiunea cu 4 degete tine degetele mici impreuna pentru a le ajuta sa se incalzeasca in timp ce aratatorul si inelarul raman separate pentru a nu afecta manevrabilitatea bicicletei.

Mănuşi Stormfist confort la -20C 03

Cand pedalezi prin frig, mainile sunt supuse unul dublu atac. In primul rand sunt racite de aerul iernii, dar si mai grava se poate dovedi raceala ghidonului. Ghidoanele metalice se racesc, apoi prin intermediul conductie trag caldura din orice obiect inconjurator. Mainile sunt afectate de frig mult mai rapid pe bicicleta tocmai datorita acestei proprietati fizice a metalului.

Mănuşi Stormfist confort la -20C 05

Manusile Stormfist 45NRTH au un strat super-izolator in palma, ce contracareaza acest efect. Pentru prima data in industria ciclismului s-a folosit un compus numit aerogel. Acesta este un gel siliconic normal in care s-a introdus un gaz. Numit si fum solid, acest compus este unul dintre cele mai bune izolatoare termice. Are o greutate foarte mica, o elasticitate mare si este folosit de NASA la captusirea costumelor astronautilor.

Mănuşi Stormfist confort la -20C 06

Aerogelul este foarte scump astfel ca s-a folosit doar pentru partea inferioara a manusilor. Pe partea superioara s-a optat pentru un strat de Polartec NeoShell la exterior dublat de un strat de Polartec Alpha. Stormfist 5 are un strat Alpha de 100g, in timp ce varianta 4 are un strat mai generos, de 300 de grame. Stratul NeoShell confera manusilor imunitate la apa si la vant. Pe interior exista o dublura din lână Merino  ce impiedica pierderea caldurii din maini. Stormfist 4 mai are in interior inca o dublura din lână detasabila ce o ajuta sa pastreze confortul termic la -20 celsius.

Mănuşi Stormfist confort la -20C 07

Pe exteriorul palmei este un strat de piele de capra, foarte rezistent la apa si la uzura. Pielea este in asa fel croita incat sa permina palmei si degetelor sa se miste natural. Pe exteriorul degetului gros este atasata o bucata de material moale ce poate fi folosita cu succes la stegera nasului. Si mansetele difera la cele doua modele, S5 are prindere cu scai, iar S4 are mansete mai groase si mai lungi ce se strang cu şnur.

Mănuşi Stormfist confort la -20C 08 Mănuşi Stormfist confort la -20C 09

Dublura detasabila din lână Merino se vinde si separat si poate fi folosita singura in zilele mai calde. O pereche in plus e o idee buna in caz ca dublura din manusa se uda de la transpiratie. Dublura contine 250g de lână, are cusaturi netede, benzi de silicon aderent in palma, iar primele trei degete pot fi folosite pe touchscreen. Stormfist 4 costa 130 de dolari, Stormfist 5 costa 100, iar o dublura de rezerva costa inca 50$. Toate manusile se fabrica in patru marimi: S, M, L si XL.

Mănuşi Stormfist confort la -20C 10

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.