Cauciucurile solide revin pe piaţă 1

Primele vehicole apărute, şi cu două şi cu patru roţi, aveau cauciucuri solide, şi au mers aşa zeci de ani. De la aparţia anvelopelor cu cameră, cauciucurile solide au fost date uitării, sau folosite într-o gama restrânsă de aplicaţii. Cu uimire am aflat că pe piaţa britanică au (re)apărut anvelope de bicicletă din cauciuc solid.

Tannus Tires este o companie coreană ce a decis sa transforme un trecut trist si urât intr-un viitor optimist si inovator. Inca din 2003 coreenii au inceput sa studieze posibilitatea crearii unor cauciucuri solide performante. La inceput au studiat noi materiale si compusi chimici care sa permita fabricarea unor cauciucuri usoare si rezistente. Dupa doi ani au dezvoltat un nou compus polimeric cu proprietati exceptionale. Urmatorul pas a fost conceperea unui design special, datorita caruia noile anvelope sa se aseze perfect pe janta.

Cauciucurile solide revin pe piaţă 2

Dupa multe incercari si teste, in anul 2011 productia noilor cauciucuri a fost inceputa cu succes. Opiniile cumparatorilor au fost pozitive astfel ca Tannus a inceput sa se extinda si in restul lumii. Deocamdata singurul distribuitor european este in Marea Britanie, dar e foarte posibil ca si alte tari sa importe acest produs.

Avantajele cauciucurilor solide sunt clare. Se elimina total orice posibilitate de pana, iar uzura este mult diminuata. Producatorii garanteaza aceste cauciucuri pentru 15.000 de kilometri! In trecut, cea mai mare problema a fost greutatea foarte mare, dar coreenii au eliminat complet acest neajuns. Noul material este foarte usor, astfel ca un cauciuc solid cantareste 350-400 grame. Montarea se face usor, pe orice janta normala, gratie sistemului Pin Locking System. Fiecare model se fabrica in doua variante, una tare si una mai moale. Variana tare se comporta ca o anvelopa umflata la 110psi, iar cea moale imita o anvelopa cu 85psi.

Cauciucurile solide revin pe piaţă 3

Pentru moment, compania corena produce trei modele diferite: Musai, Thoroki si Nymph. Musai este pentru biciclete de sosea si vine in doua marimi – 700×23 si 700×28. Thoroki este pentru biciclete de uz larg avand urmatoarele dimensiuni: 700×32, 700×40, 26×1.75 si 20×1.5. Nymph se fabrica in marimile de 16×1.25, 20×1.25 si 20×1.5. Orice model este disponibil la alegere in 13 culori diferite de la alb la negru, plus tot curcubeul si alte câteva.

Cauciucurile solide revin pe piaţă 4

Cauciucurile Tannus sunt ideale pentru uz urban, naveta, cicloturism si antrenament. Firma e la inceput de drum, dar au planuri mari de viitor si au declarat ca peste cativa ani produsele lor vor fi prezente in competitii importante cum ar fi Turul Franţei.  Preturile mi se par cam mari, intre 90 si 100 lire sterline perechea. Daca se vor ieftini m-ar tenta si pe mine, deocamdata nu sunt dispus sa dau 280 lei (plus transportul) pe o anvelopa.

1 COMMENT

  1. Pretul ar face sens, in ideea ca un set ar fi echivalent cu vreo 3 perechi de anvelope clasice + camere.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.