Maglock - pedale cu plăcuţe magnetice 1

Incă mai sunt dispute aprinse între fanii pedalelor platformă şi ai pedalelor cu plăcuţe. Primii consideră plăcuţele periculoase şi dificile, iar ceilalţi afirmă că platformele sunt ineficiente şi grele. Iată că a apărut un nou model de pedale ce s-ar putea să împace pe toată lumea.

Maglock este un model de pedale ce foloseste magnetii pentru cuplarea piciorului. In trecut au mai existat producatori ce au incercat acest tip de prindere, dar toti au esuat. Noul model de pedale magnetice a rezolvat majoritatea problemelor si prezinta un design functional si eficient.

Maglock - pedale cu plăcuţe magnetice 2

Maglock - pedale cu plăcuţe magnetice 5Maglock este formata dintr-o platforma lata din aluminiu in interiorul careia sunt decupate doua adancituri dreptunghiulare. In aceste adancituri se introduc o serie de magneti foarte puternici. Numarul magnetilor poate varia, in functie de cat de tare vrea fiecare sa fie cuplat. Pedalele se pot folosi si fara magneti, caz in care adanciturile se acopera cu o tablita prinsa cu suruburi. Pe papuci se fixeaza o plăcuţă metalica ce este atrasa de magneti, iar pentru decuplare se foloseste o miscare de rasucire a gleznei.

Maglock - pedale cu plăcuţe magnetice 3

Corpul platformei este construit din aluminiu 6061, dar producatorii afirma ca in viitor vor fabrica si pedale din policarbonat si alte materiale mai usoare. Suprafata pedalei are 10x10cm, iar latimea este de 2,5cm. Se produc in trei variante coloristice: negru, albastru si mov. Piesele colorate sunt axurile si tablitele decorative de pe capete. Platforma vine in aluminiu natur, dar pentru o taxa suplimentara  se poate anodiza in negru sau verde.

Maglock - pedale cu plăcuţe magnetice 4

Toate sunt bune si frumoase pana vine vorba despre greutate. Aici se cam rupe vraja, deoarece Maglock cantaresc 1540 grame per set! Da, 1,5kg. Producatorii ne asigura ca urmatoarea varianta va avea cel mult 900g, dar mai este cale lunga pana atunci. Pretul unei perechi incepe de la 150 dolari, iar variantele anodizate costa in jur de 250 dolari.

 

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.