Santana lansează trei tandemuri nebune 01

Santana este unul dintre cei mai mari şi mai cunoscuţi producător de tandemuri. In trecut s-au axat preponderent pe tandemuri de şosea şi plimbare, dar ultimile lor creaţii se abat serios de la stilul firmei. Cele mai noi prototipuri vin înarmate cu roţi groase, suspensii masive, discuri uriaşe si motoare electrice.

Santana lansează trei tandemuri nebune 02

Cirque este numele unuia dintre primele tandemuri FatBike din lume. Construita in cel mai mare secret, monstruozitatea a fost prezentata prima data la expozitia Philly Bike Expo. Bicicleta cu doua locuri este dotata cu doua roti late incaltate cu anvelope de peste 4″. Se remarca si discurile de frana de 10″ (254mm) ce fac oprirea acestui tandem o joaca de copil.

Santana lansează trei tandemuri nebune 05

Tandemul este pregatit de touring fiind echipat cu toate prinderile necesare. Doar furca faţă are 14 suporturi filetate, pe care se pot monta aripi, portbagaje si alte accesorii. Alte detalii nu se cunosc, deoarece modelul este in stadiul de prototip si s-ar putea ca versiuea finala sa sufere unele modificari.

Santana lansează trei tandemuri nebune 03 Santana lansează trei tandemuri nebune 04

Santana a pregatit si un impresionant tandem pentru offroad. Este echipat cu foi si pinioane multiple, anvelope cramponate, suspensii pe faţă si frane disc hidraulice.

Santana lansează trei tandemuri nebune 06

Producatorii au declarat ca furca folosita, Suntour DX, este cea mai potrivita pentru o astfel de bicicleta, deoarece poate rezista solicitarilor imense datorate greutatii ciclistilor si discului de 254mm.

Santana lansează trei tandemuri nebune 07

BionX este un tandem cu motor electric, cadru de aluminiu si furca rigida. Motorul este amplasat in butucul din spate, iar bateria sta pe tubul inferior dintre angrenaje.

Santana lansează trei tandemuri nebune 08

Toate cele trei modele sunt prototipuri si se cunosc putine detalii despre ele. Santana inca nu a anuntat cand vor fi disponibile variantele finale si nici pretul lor.

Santana lansează trei tandemuri nebune 09

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.