Gravdal 45N - anvelope de oraş cu crampoane metalice 00

Venirea iernii alungă majoritatea cicliştilor de pe străzi. Navetiştii se orientează spre alte mijloace de transport, deoarece frigul, gheaţa şi zăpada sunt greu de suportat. O minoritate de ciclişti cutezători continuă să pedaleze indiferent de condiţiile vremii. Cu echipamentul potrivit se poate circula chiar şi pe străzile acoperite cu gheaţă.

Gravdal 45N - anvelope de oraş cu crampoane metalice 01

45NRTH sunt specialisti in echipamente pentru iarna. Pentru acest sezon au pregatit o anvelopa de oraş cu nituri metalice. Majoritatea anvelopelor nituite sunt dedicate sporturilor extreme si prea putine sunt create pentru confortul si siguranta ciclistilor urbani. Gravdal este o astfel de anvelopa ce are ca semn distinctiv benzile reflectorizante de pe laterale.

Gravdal 45N - anvelope de oraş cu crampoane metalice 02

Anvelopa de iarna Gravdal se fabrica doar in marimea 622×38 si are 252 ţinte metalice. Modelul crampoanelor de cauciuc este atent studiat pentru a permite o rulare sigura si a elimina zapada. Niturile sunt ceva mai mici, astfel ca se poate merge si pe asfalt, Gravdal fiind probabil cea mai silentioasă anvelopă nituită. 45N produce aceasta anvelopa in doua variante, una cu carcasa de 27tpi, margini cu sârmă si nituri de otel, si una cu carcasa de 120tpi, nituri de aluminiu si margini cu kevlar. Varianta de oţel cantareste 842 de grame, o greutate maricica dar totusi acceptabila.

Gravdal 45N - anvelope de oraş cu crampoane metalice 03

Mai apare o diferenta si la forma niturilor. Cele din otel sunt rotunjite la capete, fiind mai utile pe strazile cu putina gheaţă si zăpadă. Niturile din aluminiu au o forma concava, ceea ce le confera aderenta mai mare, necesara pe soselele alunecoase. Comparativ cu alte cauciucuri asemanatoare, Gravdal sunt mult mai silentioase, ceva mai rapide si putin mai usoare. In schimb sunt si mult mai scumpe. Varianta de 27tpi costa 85 de dolari, iar versiunea pliabila de 120tpi ajunge pana la 115 dolari. E o diferenta destul de mare fata de cauciucurile concurentei care se incadreaza intre 50-65$, dar speram ca performantele marite merita pretul umflat.

Gravdal 45N - anvelope de oraş cu crampoane metalice 04

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.