dureri gat

Ciclismul schimbă complet distribuția greutății pe mușchi și coloană, modificând și poziția gâtului și a spatelui în una nenaturală. Gâtul, în special, trebuie să compenseze pentru ca tu să poți vedea încotro mergi. O poziție greșită pe bicicletă poate agrava situația și poate produce dureri atroce ale musculaturii gâtului.

muschi

Dacă te confrunți cu dureri ușoare în timpul turelor mai lungi, este foarte probabil ca acestea să dispară odată cu ajustarea poziției pe bicicletă, înainte de a deveni o problemă de lungă durată.  Din fericire, organismul uman este foarte versatil, iar cu ceva atenție asupra geometriei bicicletei și a poziției pe care o adopți când pedalezi, ciclismul va fi o experiență confortabilă și lipsită de dureri.

Este clar că poziția de pe bicicletă afectează în mod direct alinierea gâtului cu coloana vertebrală, iar setarea ghidonului este crucială pentru acest lucru. Ajustările făcute asupra ghidonului pentru a preveni sau corecta acest gen de probleme sunt ușor de realizat de către oricine, pentru acestea nefiind necesare cunoștiințe vaste de mecanică. Modificările de la acest nivel pot fi făcute repede și ieftin, cu un efect imediat.

Principala preocupare în ceea ce privește setarea ghidonului este distanța dintre acesta și șa, o hiperextensie a gâtului fiind ceea ce trebuie evitat când căutăm poziția ideală pe bicicletă. De asemenea, trebuie să fim atenți și la înălțimea ghidonului. Pipele din ziua de astăzi limitează în mare măsură modificarea înălțimii ghidonului pentru că sunt prinse direct pe gâtul furcii. Totuși, dacă vrei ca ghidonul să fie mai sus, poți folosi distanțiere sub pipă.

pozitie

Dacă nu poți obține înălțimea dorită cu ajutorul distanțierelor, încearcă să modifici unghiul pipei. Marja de ajustare a unghiului depinde de la model la model. Dacă nici una din aceste modificări nu reușește să îmbunătățească situația, o ultimă opțiune ar putea fi utilizarea adaptoarelor pentru înălțarea ghidonului, însă dacă se ajunge la folosirea acestora devine discutabilă compatibilitatea dintre mărimea bicicletei și caracteristicile tale.

via cyclingweekly

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.