Artă şi precizie cu noile tandemuri Bilenky 01

Aproape toate bicicletele construite de Bilenky pot fi considerate opere de artă. Fabricate manual cu cea mai mare atenţie, bicicletele Bilenky sunt unice, frumoase şi deosebite. Astăzi vom admira trei tandemuri prezentate la Philly Bike Expo 2014.

Artă şi precizie cu noile tandemuri Bilenky 02

Acest tandem de excursie si oras are o frumusete aparte. Este construit din tuburi din otel mufate, elegant arcuite si are un aspect retro. Datorita cupajelor S&S, cadrul se poate desface in doua parti, pentru a putea fi transportat mai usor.

Artă şi precizie cu noile tandemuri Bilenky 03

Este dotat simplu, cu componente vintage ce ii dau mai mult farmec. Maneta schimbatorului este montata pe gatul pipei si muta schimbatorul pe cele sapte pinioane. Toate componentele sunt fabricate si modificate ca sa se potriveasca cu stilul retro. Rotile au aparatori, lanturile au protectii, iar pe faţă este montat un cosulet pentru bagaje.

Artă şi precizie cu noile tandemuri Bilenky 04

Urmatorul tandem este cu adevarat impresionant! A fost construit la comanda pentru un cuplu de cicloturisti pasionati, si este unic in lume. Realizat in intregime din titan, cadrul are un design fantastic. Si acest cadru se poate desface in mai multe bucati prin intermediul cuplajelor S&S. Portbagajele sunt superbe si cu siguranta pot suporta greutati imense.

Artă şi precizie cu noile tandemuri Bilenky 05

Transmisia este asigurata fireste, de un butuc Rohloff cu 14 viteze, iar pe faţă este prezent un butuc cu dinam SON. Toate piesele si accesoriile sunt de calitatea I, incepand de la franele pe disc BB7 pana la şeile de piele Brooks. Constructia acestui cadru a fost foarte grea si migaloasa, si a durat mult timp, dar rezultatul final este peste asteptari.

Artă şi precizie cu noile tandemuri Bilenky 06

Viewpoint este un model de bicicleta foarte speciala, numita tandem semi-recumbent. Este o bicicleta pentru doua persoane pe care pilotul sta normal, iar copilotul sta culcat. Pe tandemurile obisnuite, copilotul nu vede nimic in afara de spatele pilotului. Pe acest Viewpoint, ambii ciclisti se pot bucura de priveliste, si in faţă si in laterale.

Artă şi precizie cu noile tandemuri Bilenky 07

In plus, acest tandem mai beneficiaza si de alte atuuri. Ambii ciclisti pedaleaza in voie deoarece au transmisii separate. Astfel pot pedala impreuna doi ciclisti cu forte diferite fara sa se incurce unul pe altul.

Artă şi precizie cu noile tandemuri Bilenky 08

Scaunul din fata este reglabil, iar angrenajul este montat pe o tija ajustabila, pentru a fi la indemana oricui. Roata din fata este de 20″ si poate lua viraje stranse, intreaga bicicleta fiind usor de manevrat. Aceasta bicicleta este ideala pentru plimbari cu sotia sau copiii.

Artă şi precizie cu noile tandemuri Bilenky 09

Despre preturile primelor doua creatii nu se cunoaste nimic, deoarece au fost facute la comanda si probabil posesorii lor vor sa pastreze confidentialitatea. Viewpoint in schimb este un model mai vechi si are preturi incepand de la 5800 dolari pentru o echipare Shimano LX sau Sram X7. Un cadru gol din otel costa 3850$, iar variantele alamite sau mufate costa mai mult.

Artă şi precizie cu noile tandemuri Bilenky 10

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.