COBI - dispozitiv electronic 10 în 1 1

Electronica este tot mai des prezentă pe biciclete, iar majoritatea cicliştilor au cel puţin un dispozitiv electric la bord. Unii îşi dotează bicicleta cu un întreg arsenal de aparate: far, stop, ciclocomputer, senzor de cadenţă, power meter, monitor cardiac, GPS. Cum ar fi dacă ar exista un dispozitiv care să le combine pe toate?

Compania germană iCradle a dezvoltat un proiect uimitor numit COBI. Acesta combina functiile a zece aparate diferite intr-unul singur, intr-un modul mic si compact. Dispozitivul se monteaza pe partea centrala a ghidonului si se potriveste pe aproape orice bicicleta. COBI elimina toate jucariile de pe ghidon, deoarece le include pe toate, avand un cumul de functii cu adevarat impresionant.

COBI - dispozitiv electronic 10 în 1 2

COBI are in partea superioara un suport pentru telefon, pe care se potriveste orice smartphone cu display de pana la 5.5″. Telefonul este mereu la indemana, se pot prelua apelurile, se poate asculta muzica prin boxele externe si se poate urmari ruta pe harta. Navigatia este o joaca de copil cu functii precum Turn-by-Turn, indicatii vocale, harti 2D si 3D, afisare de rute pentru cicloturism si trasee montane, Buddy Radar si multe altele.

COBI - dispozitiv electronic 10 în 1 3

Pentru accesarea functilor, COBI este prevazut cu un joystick mic si manevrabil. Acesta se poate opera doar cu degetul mare, fara a lua mana de pe ghidon. Cele cinci butoane programabile pot accesa  zece functii diferite, totul din varful degetului. Dispozitivul este dotat cu un far puternic de 25lux cu leduri albe, dublat de un stop rosu pe tija de şa. Luminile se aprind automat in functie de situatie si vreme. Cu functia Auto Brake Light, stopul spate isi mareste sau miscoreaza intensitatea si in plus include stop pe frana si semnalizari de directie. Stopul spate este comandat wireless de la consola centrala. Bineinteles, are si o sonerie electronica.

COBI - dispozitiv electronic 10 în 1 4

COBI are si functii antifurt, cu alarma de miscare si senzor GPS. Cand bicicleta este miscata alarma sonora si luminoasa descurajeaza eventualele tentative de furt. Si chiar daca este furata, bicicleta poate fi urmarita prin GPS. Practicarea sportului este o placere cu COBI, deoarece include functii precum senzor de cadenta, monitor cardiac, indicator de calorii si multe altele.

COBI - dispozitiv electronic 10 în 1 5

Functiile unui ciclocomputer normal sunt si ele prezente: viteza, timp, distanta, medii orare, catarari, inclinatii, cadenta. Si functii mai rar intalnire precum barometru, accelerometru si senzori de miscare si lumina si-au facut loc in COBI. Toate datele din timpul turelor se pot sincroniza cu Strava Upload, Apple Health, Google Fit, GPX Import & Export. Pentru comunicatii se ajuta de standardele Bluetooth 4.1, ANT+ si CAN.

COBI - dispozitiv electronic 10 în 1 6

COBI este alimentat de o baterie  litiu-ion de 6000mA si 3,6V. Bateria se poate incarca si de la un butuc cu dinam, iar la randul ei poate incarca smartphone-ul in timpul mersului. Tot dispozitivul se poate imbraca intr-o carcasa rezistenta la ploaie, noroi si praf ce nu ii deranjeaza deloc functionarea. Pretul incepe de la aproximativ 150 dolari pentru pachetul de baza si poate ajunge pana la 500$ cu extra functii si accesorii in plus. Productia in serie va incepe dupa 1 ianuarie 2015, iar livrarile vor incepe din luna mai a anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.