Angrenaj cu foaie de titan pentru 1x11 1

După ce a fost lansat angrenajul XX1 pentru 11 viteze, o mulţime de firme s-au grăbit să-l copie. Designul cu dinţi alternaţi laţi-înguşti, e cu singuranţă o invenţie ce a schimbat ciclismul. Miranda este o firmă ce a lansat propria versiune de angrenaj 1×11, cu un design diferit al dinţilor.

Angrenaj cu foaie de titan pentru 1x11 2

Infinium este primul angrenaj pentru 1×11 ce nu are celebrul model cu dinti lati-ingusti. In timp ce marea majoritate a producatorilor se concentreaza pe greutate si performanta, Miranda  doreste sa produca piese fiabile si rezistente. Foaia este realizata in intregimne din titan, material mult mai durabil decat aluminiul. Tot din titan este fabricat si suportul cu patru brate si chiar si axul! In plus foaia este tratata cu un strat de carbon, ceea ce miscoreaza frecarea cu lantul, chiar si cand nu se foloseste ulei de ungere.

Angrenaj cu foaie de titan pentru 1x11 3

Dintii foii sunt toti egali, si la grosime si la lungime. La varf sunt patrati si au o inaltime mai mare decat standardul. Aceste caracteristici ajuta lantul sa stea mai fix, iar rolele sunt sunt in contact cu dintii mai mult timp. Asa numita tehnologie Chainflow asigura o calcatura mai precisa a lantului pe foaie, ceea ce maximizeaza performanta si micsoreaza uzura. Infinium inca nu a fost testata de sportivi, dar producatorii afirma ca este cel mai durabil de pe piaţă.

Angrenaj cu foaie de titan pentru 1x11 4

Pe langa performanta si rezistenta, nici la capitolul greutate nu sta rau. Desi nu are nici o piesa de carbon in componenta, Infinium cantareste 590g cu foaie de 32 si ax. Foaia, suportul si axul sunt din titan, un metal pe cat de rezistent, pe atat de usor, iar bratele sunt din aluminiu. Construite cu o tehnica proprie, prin forjare la rece, bratele au o structura foarte solida, in ciuda greutatii mici.

Angrenaj cu foaie de titan pentru 1x11 5

Sunt disponibile doua marimi de brate, 170 si 175mm, iar foaia este disponibila intre 28 si 44 de dinti, din 1 in 1. Axul este compatibil cu monoblocurile GXP si PF86 dar cu adaptoarele potrivite se poate monta si pe cadre cu BB30/PF30. Producatorii nu au dezvaluit inca pretul acestui angrenaj, dar ne asteptam sa fie mare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.