Bicicletele cargo de la EuroBike 2014 01

O categorie de biciclete mai puţin răspândite la noi, dar foarte populare în alte ţări, sunt bicicletele de transport. Aşa numitele CargoBike sunt folosite în multe scopuri, de la cumpărături şi curierat, la plimbat copiii şi cărat mobilă. La EuroBike 2014 au fost prezentate câteva prototipuri foarte interesante.

Absolut surprinzatoare este creatia celor de la Nicolai, numita CoffeeBike. Impresionanta tricicleta este dotata cu un motor electric Bosch amplasat in zona monoblocului. De la motor porneste un lant pana la butucul cu viteze integrate NuVinci Harmony. De la butuc angrenarea se continua spre unul din butucii spate. Aceasta parte a transmisei este compusa dintr-o curea dintata si doua pinioane.

Bicicletele cargo de la EuroBike 2014 02

CoffeeBike are montat in partea din spate un stand complet pentru produs si servit cafea. Standul este dotat cu expresor si alte dispozitive ce prepara instant cafea proaspata si fierbinte. Multumita motorului electric si butucului cu transmisie variabila, aceasta tricicleta poate fi pusa usor in miscare. Este foarte utila vanzatorilor stradali ce doresc sa aiba o afacere profitabila si mobila.

O alta bicicleta numita Coffee este ilustrata in imaginea urmatoare. Aceasta nu face cafea, ci doar o transporta. Pentru această sarcina are in partea din fata un imens portbagaj in care incape un sac intreg. Roata fata este mai mica, astfel ca portbagajul e mai aproape de sol, ceea ce imbunatateste stabilitatea. Un cric rabatabil suspenda roata fata, tinand bicicleta fixa cat timp are loc incarcarea si descarcarea marfii.

Bicicletele cargo de la EuroBike 2014 03

Urmatoarea bicicleta este produsa de Baltik Vairas, un mic fabricant italian. Portbagajul frontal se continua in mod artistic cu ghidonul, formand o singura piesa. Pe langa designul aspectuos, acest portbagaj este extrem de solid si util.

Bicicletele cargo de la EuroBike 2014 04

O adevarata CargoBike este produsa de firma Patria. Inspirat de modelele olandeze de Bakfiets, aceasta are o platforma generoasa in partea din fata. Roata fata este de 20 de inch, iar directia se realizeaza prin intermediul unei tije articulate.

Bicicletele cargo de la EuroBike 2014 05

Cea mai interesanta caracteristica este platforma rabatabila. Cand este complet extinsa, platforma poata suporta o greutate de 100kg. Cand nu trebuie sa care greutati mari sau pachete voluminoase, platforma se poate rabata, scurtand lungimea portbagajului. Bicicleta devine astfel mai compacta si se poate strecura mai usor prin trafic.

Bicicletele cargo de la EuroBike 2014 06

Pelago este orientata spre bicicletele urbane rapide si agile. Cu design clasic, cadrele din otel sunt usoare si rezistente. Bicicletele sunt echipate ingenios cu aripi, protectie de foaie, sa din piele, ghidon comod si frane pe disc. Pentru cumparaturi, s-a montat un portbagaj pe faţă, cu o platforma larga si incapatoare. Se pare ca anul acesta au fost la moda portbagajele montate pe faţă.

Bicicletele cargo de la EuroBike 2014 07

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.