Braico

Echipa continentală americană Jelly Belly p/b Maxxis și-a prezentat lotul de rutieri cu care va atacat sezonul 2015. Printre cei 6 cicliști noi ce se vor alătura echipei se află și moldovenii Alexandr Braico și Nicolae Tanovitchii, cicliști ce au evoluat pentru Tușnad Cycling Team.

Astfel, cei doi vor avea ocazia să se facă remarcați în curse importante din America de Nord precum Turul Californiei, USA Pro Challenge sau Turul Utah, unde vor da piept cu rutieri de la echipe importante din World Tour. Evoluțiile excelente ale lui Serghei Tvetcov din acest sezon, ce l-au propulsat spre Androni Giocattoli, au contribuit și ele la cooptarea lui Braico și Tanovitchii în lotul americanilor, managerul Danny Van Haute spunând că i-a adus pe cei doi la recomandarea lui Tvetcov.

Alexandr Braico, 26 de ani, și-a început cariera de profesionist la Olimpic Autoconstruct în 2008, unde a fost coleg cu Tvetcov. În 2011 a ajuns la Tușnad, echipă cu care a obținut rezultate bune, fiind al 9-lea în Turul României 2013 și încheind ultimele 4 ediții ale Turului Ținutului Secuiesc în primii 15, anul acesta chiar pe 5.

Nicolae Tanovitchii este o mare speranță a ciclismului din Moldova, la doar 20 de ani acesta având câteva rezultate ce anunță un viitor strălucit. Tanovitchii a făcut parte din lotul celor de la Tușnad în sezonul 2013, an în care a fost al 9-lea la general și primul în clasamentul tinerilor în Turul Bulgariei, al 11-lea în Turul României, al 16-lea în Turul Almaty și primul în proba de contratimp individual a campionatelor naționale sub 23 de ani.

În cel de-al 16-lea sezon de existență, cei de la Jelly Belly au schimbat mai mult de jumătate din echipă, media de vârstă scăzând considerabil odată cu noile achiziții. Ajuns la 41 de ani, Fred Rodriguez este cel mai experimentat rutier din echipa americană și cel care îi va ajuta pe tineri să se dezvolte. Lachlan Morton, 22 de ani, este considerat ca fiind cea mai importantă achiziție, australianul fiind o mare promisiune în urmă cu două sezoane când evolua pentru Garmin-Sharp și purta tricoul de lider atât în USA Pro Challenge, cât și în Turul Utah.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.