Haul-a-Day, bicicleta extensibilă de la Bike Friday 1

Bike Friday este o firmă recunoscută pentru bicicletele pliabile cu roţi de 20 de inch. Au o gamă largă de modele, pentru cicloturism, munte, şosea, chiar şi tandem, toate doar cu roţi de 20. O bicicletă de transport mai lipsea şi exact asta este Haul-a-Day.

Aproape toate bicicletele de transport sunt mari, grele si dificil de manevrat. Bike Friday a vrut sa realizeze o CargoBike mica, usoara si agila, si se pare ca au reusit. Haul-a-Day are toate caractersticile unei CargoBike veritabile, insa fara neajunsurile mai sus mentionate.

Haul-a-Day, bicicleta extensibilă de la Bike Friday 2

Este probabil singura bicicleta nepliabila a firmei dar in schimb beneficiaza de un atribut si mai util – este extensibila. Cadrul se poate lungi in patru trepte, deoarece tubul superior este format din doua tevi ce intra una in alta. Prin eliberarea unei piedici, tubul superior se lungeste sau se scurteaza pentru a fi la indemana oricui. Nu mai trebuie sa mentionez ca si ghidonul si tija se pot lungi cu zeci de centimetri. Datorita acestui design, Haul-a-Day poate fi folosita de persoane cu inaltimea intre 120 si 190 de centimetri.

Haul-a-Day, bicicleta extensibilă de la Bike Friday 3

Greutatea este un alt punct forte al acestui model. Varianta de baza cantareste mai putin de 15kg, o greutate foarte mica pentru o CargoBike. In ciuda greutatii mici, Haul-a-Day suporta o persoana de 100kg, plus o incarcatura de 90kg. Vorbim aici de versiunea cea mai ieftna, deoarece modelul upgradat poate duce un ciclist de 120 kg si o greutate pe portbagaj de 140 kg! Rotile mici au si ele cateva avantaje: sunt usor de pus in miscare, suporta greutati mari si sunt extrem de manevrabile.

Haul-a-Day, bicicleta extensibilă de la Bike Friday 4

Haul-a-Day vine in cateva variante constructive ce pot satisface orice gust. Varianta de baza este dotata cu un butuc cu 8 viteze, dar se pot face numeroase upgrade-uri pana la 72 de viteze. Se pot opta pentru frane pe janta sau pe disc, transmisie cu gearhub sau cu pinioane, piese de cursiera sau de MTB si multe altele. In plus cumparatorul poate alege dintre 14 culori diferite pentru cadru.

Haul-a-Day, bicicleta extensibilă de la Bike Friday 5

O intreaga colectie de accesorii sunt disponibile pentru aceasta bicicleta. Portbagajul se poate dota cu doua genti laterale foarte incapatoare si se poate monta si un coş pe faţă. Pentru transportul copiilor se monteaza un suport pentru picioare si doua bare laterale ce tine juniorii in siguranta pe portbagaj. Aripi, aparatori, stegulet, suporturi pentru bidon si coş, ghidon pentru pasager, scaunele pentru bebe si multe alte jucarii asteapta sa fie montate.

Haul-a-Day, bicicleta extensibilă de la Bike Friday 6

In ce priveste pretul, acesta difera in functie de dotari. Versiunea cea mai simpla costa 1095 dolari, iar cel mai bine echipat model ajunge la 2195 dolari. Un cadru gol se vinde separat pentru 898 dolari.

Haul-a-Day, bicicleta extensibilă de la Bike Friday 7

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.