Chromag, un FatBike canadian din oţel 1

Nu e nici un secret că sunt fascinat de FatBike-uri, că îmi doresc cel puţin unul şi că încerc să aflu toate noutăţile în domeniu. Până voi avea FatBike-ul meu, mă mulţumesc să le admir pe ale altora. De toată admiraţia mea se bucură şi noul membru al familiei supraponderale, Nice Dreams, produs de Chromag.

Intemeiata in sud-vestul Canadei, firma Chromag si-a lansat in aceasta primavara primele FatBik-uri. Testate temeinic timp de mai multe luni, noile modele sunt acum disponibile publicului. Cadrele sunt fabricate manual din otel CrMo si au o geometrie placuta ochiului. Operatiunile de taiere si sudura sunt facute cu cea mai mare grija in fabricile proprii. Clientul poate sa-si aleaga orice culoare pentru cadru, iar pentru o taxa in plus chiar si scheme coloristice personalizate.

Chromag, un FatBike canadian din oţel 2

Cadrul numit Nice Dreams (Vise Plăcute) este optimizat pentru a lucra cu furca cu suspensii RockShox Bluto. Chromag are si o furca rigida din oţel, numita Tomahawk, pentru cei ce nu agreaza suspensiile. Furca spate este departata la 170mm si datorita dropout-urilor modulare poate primi ax de 10 sau 12mm. Monoblocul e lat de 100mm, chain stay-urile au 445mm, iar head tube-ul de 44mm, suporta si furci cu gatul drept si cu gatul conic.

Un cadru gol de 17″ cantareste 2,9kg iar o bicicleta completa echipata Sram XX1 are 14,9kg. La dorinta clientului, cadrul se poate echipa cu orice componente, iar pretul final va fi stabilit in functie de acestea.

Chromag, un FatBike canadian din oţel 3

Sursa: BikeRumor & Chromag

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.