Pendix - angrenaj cu motor electric 1

Diversitatea de motoare electrice pentru biciclete este mare. Se prezintă sub diferite forme şi se pot monta în butucul din faţă, în cel din spate, în monobloc, sau separat pe cadru. Unul dintre cele mai interesante motoare se numeşte Pendix şi se prezintă sub forma unui angrenaj.

Pendix - angrenaj cu motor electric 2

Pendix este un nou model de motor electric, inventat de o firma germana. Arata foarte asemanator cu un angrenaj, doar ca se monteaza pe partea stanga. Marele sau avantaj este ca poate fi instalat pe orice bicicleta, deoarece se fixeaza pe ax in locul bratului stang. Nu e nevoie de nici o alta modificare adusa bicicletei, nu necesita scule speciale sau cunostinte de electrotehnica.

Pendix - angrenaj cu motor electric 3

Motorul Pendix este mic, compact si usor. Impreuna cu bateria cantareste doar 5,5kg. Bateria litiu-ion arata foarte eleganta, avand forma unui bidon pentru apa, doar ceva mai maricel. Se monteaza in locul bidonului pe gaurile filetate de pe cadru. Un plin asigura o autonomie de 75km, iar motorul poate impinge bicicleta pana la 25km/h. Puterea motorului se ridica la 250 watts, iar cuplul atinge 50NM. Bateria are dimensiuni de 80x80x276mm, iar motorul masoara 205x205x39mm.

Pendix - angrenaj cu motor electric 4

Montarea se poate realiza pe orice cadru cu monobloc pe filet, indiferent de marime, model sau material. Fie ca e vorba de o bicicleta de oras, de munte, de sosea, de transport, Pendix lucreaza la fel. Orice bicicleta normala poate fi transformata in e-bike in doar cateva minute. Estetica bicicletei ramane neschimbata, iar transmisia, schimbatoarele si franele functioneaza la fel ca inainte. Daca acumulatorul de descarca in timpul mersului, se poate continua pedalarea la fel ca pe o bicicleta normala. Motorul se pune in functiune foarte comod, de la butonul aflat in capatul bateriei. Cele trei moduri de functionare, Eco, Smart, Sport, se selecteaza invartind capacul acumulatorului.

Pendix - angrenaj cu motor electric 5

Pendix va fi disponibil incepand cu luna aprilie 2015. Pretul sau nu a fost inca publicat, dar speram ca nu va fi prea mare.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.