Bobridge

La mijlocul anilor ’90, ciciști precum Graeme Obree și Chris Boardman se luptau pentru a-și doborî recordurile unul altuia, până când regulile legate de aerodinamica bicicletelor și poziția pe bicicletă au de venit mai stricte și au pus capăt acestei rivalități.

Trei rutieri au confirmat deja în această săptămână că vor încerca să doboare recordul orei în 2015, în timp ce Darah Storey va avea o tentativă similară în ciclismul feminin. Așadar, 2015 pare că va fi un an plin de acțiune pe velodrom, doborârea recordului orei redevenind o țintă pentru cei mai importanți cicliști din lume, după o pauză de 10 ani în care regulile UCI au ținut la distanță orice pretendent.

Jack Bobridge (Australia) – 31 ianuarie 2015, DISC Velodrome, Melbourne

În 2014, Bobridge a spulberat recordul lui Chris Boardman, stabilit în urmă cu 15 ani, în proba de  urmărire individuală. Medaliat cu aur de două ori la Jocurile Commonwealth-ului în probele de urmărire individuală și pe echipe, fost campion mondial în ambele probe și campion mondial U23 la contratimp individual, Bobridge are șanse mari să doboare recordul lui Matthias Brandle. Australianul va evolua sezonul următor pentru echipa continentală Team Budget Forklifts, marele său obiectiv fiind Jocurile Olimpice 2016 de la Rio.

Rohan Dennis (Australia) – 8 februarie 2015, Velodrome Suisse, Grenchen

Rutierul de 24 de ani de la BMC este și el membru al echipei australiene de urmărire, punând umărul la rândul său la succesele din 2010 și 2011. Anul acesta, la Jocurile Commonwealth-ului, Dennis s-a concentrat pe probele de șosea, obținând medalia de argint la contratimp individual, în spatele lui Alex Dowsett.

Alex Dowsett (Marea Britanie) – 27 februarie 2015, Lee Valley VeloPark

Spre deosebire de cei doi australieni, Dowsett nu este un specialist al velodromului, însă talentul său de contratimpist ar putea să compenseze lipsa de experiență. Ciclistul de la Movistar a fost campion național la contratimp în 2011 și 2012, iar anul trecut a câștigat o etapă în Turul Italiei.

Bradley Wiggins (Marea Britanie)

Se pare că recordul orei este unul dintre cele două obiective majore ale lui Wiggins pentru 2015, alături de Paris-Roubaix. Wiggins este campionul olimpic în exercițiu în proba de contratimp individual pe șosea, dar și posesor a trei medalii de aur pe velodrom la Jocurile Olimpice. Calitățile sale de contratimpist l-au ajutat mult și în victoria sa la general din Turul Franței 2012.

Fabian Cancellara (Elveția) și Tony Martin (Germania)

Rutierii ce au dominat în ultimii ani probele de contratimp individual și-au exprimat dorința de a stabili un nou record, însă nu au fixat deocamdată o dată precisă în acest sens.

Austriacul Matthias Brandle este actualul deținător al celei mai bune performanțe cu 51,852km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

via road.cc

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.