WADA

Începând cu 1 ianuarie, sportivii ce sunt depistați pozitiv vor fi suspendați pentru 4 ani, Agenția Mondială Antidoping dublând pedeapsa de 2 ani ce era aplicată până acum.

WADA a revizuit mai multe reguli într-o nouă încercare de a responsabiliza sportivii și de a stopa aceste practici. Și sancțiunea pentru cei care ratează 3 teste inopinate pe parcursul a 12 luni a fost mărită de la 18 luni la 2 ani.

Sportivii ce vor fi depistați pozitiv, dar care vor dovedi ulterior că au ingerat respectiva substanță fără să știe, vor primi o suspendare de 2 ani, ceea ce întărește ideea ce susține că orice sportiv este responsabil pentru tot ce mănâncă. În continuare, cei care vor coopera cu autoritățile și vor oferi acestora informații din ”sistem”, vor putea primi reduceri ale suspendărilor.

Aceste schimbări fac parte din Codul Agenției Mondiale Antidoping pentru 2015, în care se regăsește și o nouă limită superioară pentru o suspendare, aceasta fiind acum de 10 ani față de 8 ani cât era până în acest an.

Ministrul sportului din Marea Britanie, Helen Grant, spune că aceste modificări vor proteja mai bine sportivii corecți: ”O implementare reușită va însemna un program antidoping inovator și robust care ajunge mai departe decât în trecut, la mai mulți sportivi, la mai mulți antrenori și la mai mulți iubitori ai sportului”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.