IconicRide - bicicleta copilăriei în mărime pentru adulţi 01

Majoritatea dintre cei născuţi în ani 70-80, s-au învăţat să pedaleze pe celebrele Pegasuri cu o singura viteză. Modelul cu şa lungă era probabil cel mai popular şi cel mai dorit de copiii din acele vremuri. Un proiect numit IconicRide readuce la viaţă bicicleta copilăriei, dar în mărime pentru adulţi.

IconicRide - bicicleta copilăriei în mărime pentru adulţi 02

Inca primesc destul de des comenzi pentru Pegasuri vechi, de la persoane adulte. Am primit la reparat si reconditionat o multime de astfel de biciclete, de care proprietarii lor nu vor sa se desparta nici dupa 20-30 de ani. Cei ce vor sa guste din nou din placerile copilariei se vor bucura sa afle ca exista o bicicleta pe placul lor.

IconicRide - bicicleta copilăriei în mărime pentru adulţi 03

IconicRide este o replica o unui mini chopper foarte popular in anii 70. Respectivul chopper avea roata de 20 de inch pe spate cu butuc tip torpedao, iar pe faţă o roata de 16 inch cu frana pe tambur. Saua lunga si ghidonul foarte inalt erau deliciile acestui model. IconicRide este fratele mai mare al acestui chopper. Ambele roti au crescut corespunzator, cea de spate la 24″, iar cea de faţă la 20″. Lungimea totala s-a marit de la 124 la 153cm, bicicleta putand fi folosita cu succes de persoane de 170-180cm inaltime.

IconicRide - bicicleta copilăriei în mărime pentru adulţi 04

Nu numai dimensiunile au fost modificate, ci si majoritatea componentelor. In locul butucului cu o singura viteza a fost instalat un gearhub Shimano Nexus. La alegere se poate opta intre Nexus 3 si Nexus 7, ambele cu frână la picior. Frâna tambur de pe faţă, grea si ineficienta, a fost inlocuita cu o frână disc mecanica. Un set de jante duble din duraluminiu au luat locul vechilor jante de oţel.

IconicRide - bicicleta copilăriei în mărime pentru adulţi 05

Minunata şa tip banana a ramas la locul ei, si de asemeni ghidonul inalt de chopper. Bicicleta are aripi, cric, aparatoare pentru lant si foaie, elemente reflectorizante. IconicRide vine imbracata in trei game coloristice foarte atragatoare – portocaliu cu rosu, albastru cu bleu si verde cu vernil.

IconicRide - bicicleta copilăriei în mărime pentru adulţi 06

Momentan producatorul aduna fonduri pentru productia de serie, iar daca treaba merge bine, primele biciclete vor fi livrate din luna mai 2015. Pretul unei biciclete IconicRide complet echipată este de 470 de euro pentru varianta de otel cu butuc Nexus 3. Pentru Nexus 7 mai trebuie sa adaugati inca 100 de euro.

Sursa: BikeRumor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.