Bradley Wiggins

Ajuns la 34 de ani, câștigătorul Turului Franței 2012 are un singur obiectiv major pe șosea în acest sezon: Paris-Roubaix. După ”Infernul Nordului”, cursă în care s-a clasat pe 9 în 2014, britanicul își va concentra toată atenția asupra velodromului și asupra pregătirii pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Pentru a sprijini tranziția lui Wiggins de la șosea la pistă, cei de la Sky i-au oferit campionului mondial la contratimp un contract pe o durată de 4 luni, ce va expira pe 30 aprilie.

Wiggins speră să profite de aceste ultime luni pe care le va petrece în plutonul profesionist pentru a-și trece în palmares o victorie în Paris-Roubaix ce l-ar face unul dintre puținii rutieri din istorie ce au câștigat și Le Tour și clasica pe pavate din nordul Franței. ”Ar fi incredibil dacă aș câștiga, dar nu mă gândesc deocamdată la asta”, a declarat britanicul pentru Sky Sports News. ”Mă concentrez asupra antrenamentelor și a pregătirii necesare pentru această cursă”.

”Simpla participare în această cursă și prezența mea în mijlocul acțiunii pe final ar fi un sfârșit de carieră fantastic. A fost un sentiment incredibil anul trecut pe final, când eram alături de ceilalți băieți, iar repetarea acestui scenariu ar fi ceva fantastic”.

Când echipa Sky a luat ființă în 2010, Bradley Wiggins a fost cea mai importantă achiziție, în sezoanele petrecute alături de echipa britanică reușind 23 de victorii. După ce va părăsi Sky, Wiggins se va alătura echipei continentale ce îi poartă numele, echipă ce va avea un program construit în jurul obiectivului major Rio 2016.

”Toată lumea știe ce înseamnă acastă echipă (Sky) pentru mine și sunt foarte fericit că mi-am prelungit contractul până la finalul lui aprilie. Am fost alături de Sky încă de la începuturile echipei și am avut alături de ei momente uimitoare”.

Managerul echipei, Dave Brailsford, s-a declarat încântat de păstrarea lui Wiggins în lotul celor de la Sky pentru încă 4 luni: ”Bradley a fost alături de noi de la început, fiind un ambasador puternic al ciclismului și un model pentru milioane de oameni. Încă mai are ambiții pentru viitor și toți cei de la Sky vor lucra din greu pentru a face ca acest ultim capitol alături de noi să fie unul de succes”.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.