Borealis Echo - furcă de FatBike la un nou standard 1

Totul pare să se mărească în lumea ciclismului – jantele devin mai late, anvelopele mai groase, pinioane tot mai multe, headset-urile si monoblocurile mai masive. Cele mai supradimensionate biciclete, FatBike-urile, devin şi mai mari. Jantele au ajuns la 100mm, anvelopele la 5″, iar butucii se lăţesc în fiecare sezon.

Primul standard FatBike avea butuci de 170mm pe spate si 135mm pe faţă. Unii producatori au trecut la 190mm pe spate, iar cativa au depasit chiar 200mm. Nici butucul de pe faţă nu putea ramane in urma, asa ca au aparut modele de 150mm. Bineinteles trebuie si o furca mai cracanata, si exact despre asta vom vorbi astazi.

Borealis Echo - furcă de FatBike la un nou standard 2

Noua furca Echo de la Borealis este croita dupa noile standarde. Este o furca rigida din carbon, cu bratele suficient de lungi ca sa inlocuiasca o furca cu suspensie. Multi dintre fanii FatBike au declarat ca prefera o furca rigida in locul uneia cu suspensie, iar Borealis a profitat de aceasta cerere. Anvelopele superlate asigura suficienta amortizare, asa ca lipsa suspensiei faţă nu este o problema. Lungimea bratelor este de 490mm, atat cat are si RockShox Bluto la o cursa de 100mm.

Furca Echo este adaptata pentru un butuc lat de 150mm, mai mult decat au majoritatea dintre noi pe spate. Prinderea butucului se face cu un ax RockShox Maxle, ceea ce ofera rotii o rigiditate maxima. Are gatul conic, ceea ce permite montarea unui headset de 1.5″ in partea inferioara. Atingerea greutatii de 640 de grame a fost posibila prin constructia din fibra de carbon.

Borealis Echo - furcă de FatBike la un nou standard 3

Cei ce nu sunt multumiti de furca cu susensie, pot opta pentru aceasta varianta, mai usoara si mai ieftina. Borealis Echo are un pret de 499 de dolari si este disponibila in negru cu scris albastru sau argintiu.

Sursa: BikeRumor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.