Substanţe de curăţat şi gresat de la Spin Power 1

Una dintre cele mai mari probleme ale cicliştilor este curăţarea şi ungerea lanţului de la bicicletă. Pe forumurile de specialitate se discută înfocat care este cel mai bun ulei de lanţ si cum se spală corect o bicicletă. Firma Spin Power a lansat recent câteva produse care vor face aceste operaţiuni mai uşoare şi mai eficiente.

Uleiul S3 este dedicat ungerii lantului si are in compozitie silicon si teflon. Siliconul este o substanta cu bune proprietati de ungere ce poate fi aplicata pe orice piesa. Fiind inert, nu ataca plasticul, cauciucul sau pielea, deci se poate folosi si la manete si la schimbatoare. Teflonul din compozitie este de asemeni un bun gresant si nu este solubil in apa. Inainte de aplicare uleiul S3 trebuie agitat bine, ca teflonul sa se amestece cu celelalte substante. Dupa ce este aplicat pe lant, uleiul se infiltreaza printre toate piesele, deoarece este format din particule minuscule. Partile metalice sunt protejate de apa si isi diminueaza frecare dintre ele, ceea ce conduce la o viata mai lunga a lantului.

Substanţe de curăţat şi gresat de la Spin Power 2

Disc Brake Cleaner este un spray degresant pentru curatarea discurilor si placutelor de frana. Are o putere foarte mare de penetrare, astfel ca orice urma de ulei, vaselina sau orice alte substante sunt indepartate de pe discuri. Citrus Degreaser serveste la curatarea generala a bicicletei. Formula a fost imbunatatita, produsul fiind atat de concentrat ca poate curata orice lant, foi sau pinioane. Pentru uz general se foloseste diluat cu apa.

Uleiul S3 se ambaleaza in sticlute de 30, 120 si 240 de mililitri si costa 1,75$, 4,5$ si respectiv 7$. Degresantul Citrus se livreaza in flacoane de 120, 240 si 480 ml si costa 3, 5 si 7,5 dolari. Lichidul pentru discuri costa 4,5 dolari pentru un flacon de 240 ml. Spin Power mai comercializeaza si alte produse, cum ar fi unelte de curatat, creme pentru bazon, detergent pentru bidoane, spray pentru ochelari. Toate produsele sunt ecologice si nu contin substante alergice sau toxice.

Substanţe de curăţat şi gresat de la Spin Power 3

Surse: BikeRumor & SpinPower

1 COMMENT

  1. As fi curios cati kilometri rezista o lubrifiere a lantului cu acest ulei S3 dar si cat reziduu metalic iese din lant dupa o curatare + limpezire pana la luciu metalic a acestuia.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.