Ebove - simulator MTB robotizat 1

Pe piaţă sunt destule simulatoare pentru ciclişti ce combină un trainer cu un joc video. Pur şi simplu pedalezi pe trainer, iar pe un ecran vezi drumul pe care “mergi”, alături de alţi parametri. Aceste simulatoare alunga monotonia şi fac antrenamentele în casă mult mai plăcute, cel puţin până la venirea primăverii. Dar nimic nu se compară cu dispozitivul Ebove.

O

Activetainment a produs un simulator fantastic folosindu-se de tehnologii imprumutate din robotica. Numit Ebove, acest simulator este atat de avansat, incat pare desprins dintr-un film SF. Scopul acestui dispozitiv este de a oferi o experienta aproape reala, foarte asemanatoare cu conditiile de pe teren.

Ebove - simulator MTB robotizat 3

Ebove este compus dintr-o bicicleta cu design deosebit, montata pe un suport articulat si motorizat. Suportul are multe grade de libertate, putand misca bicicleta in multe planuri. Astfel se obtine o senzatie asemanatoare cu pedalatul pe o bicicleta adevarata. Softul care vine impreuna cu Ebove este ca un joc video ce transmite informatiile la motorul ce misca bicicleta. Jucatorul poate vedea pe un monitor traseul pe care il parcuge, si in functie de aceasta bicicleta se misca pentru a simula o cursa adevarata. Ghidonul bicicletei este prevazut cu directie, frane si schimbatoare, a caror actionare influienteaza comportamentul jocului.

Ebove - simulator MTB robotizat 4

La pornire jucatorul alege unul din traseele dorite, offroad, şosea, macadam, poteci, velodrom si apasa Start. Traseul incepe sa se deruleze pe monitor , iar bicicleta reactioneaza in functie de denivelarile terenului, de viraje, urcari sau coborari. Jucatorul poate vira, frana sau schimba vitezele, actiuni ce se transmit la softul dispozitivului. Rezistenta la pedalare creste cand apar urcari sau cand se schimba pe un raport mai greu. Traseul este afisat foarte realistic pe monitorul de pe ghidon, dând ciclistului o senzatie reala.

Ebove - simulator MTB robotizat 5

Jucatorul poate pedala singur, sau se poate intrece cu alti colegi. Toti jucatorii selecteaza acelasi traseu si pornesc in cursa impreuna. Pe ecran se pot vizualiza si colegii de pedala, fiecare cu username-ul ales, astfel ca stii mereu cu cine concurezi. Pentru o experienta cu adevarat uimitoare se poate folosi un set de ochelari virtuali. Acesti ochelari ofera o panorama 3D completa, transportand jucatorul intr-o lume fantastica.

Videoclipul de mai jos descrie produsul, mult mai bine decat am reusit eu sa o fac in cuvinte. Oficialii Activetainment au declarat ca momentan Ebove nu va fi pus in vanzare, ci va echipa salile de fitness. Inca nu se stie cand va fi disponibil pentru particulari si ce pret va avea.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.