San Luis

Turul San Luis dă startul sezonului adevărat de ciclism, cursa din Argentina pornind la drum cu o zi înainte de Turul Down Under, prima competiție din calendarul World Tour.

Eduard Grosu (Nippo – Vini Fantini) și Serghei Tvetcov (Androni Giocattoli) se află pe lista de start oficială și vor fi prezenți în San Luis, orașul din care va pleca prima etapă, capitala regiunii argentiniene cu același nume. Din cele 7 etape, doar două par a fi destinate unor sprinturi finale în care Edi Grosu își va măsura forțele cu rutieri precum Mark Cavendish, Sacha Modolo sau Yauheni Hutarovich.

Finalurile în cățărare sunt cele care predomină în ediția din acest an, traseul fiind parcă făcut pentru Nairo Quintana, cel care s-a impus în 2014 și care va încerca să repete aceeași performanță și anul acesta. Încă din etapa a 2-a organizatorii au plasat o cățărare de categoria I la final, cățărătorii neavând prea mult timp de acomodare cu temperaturile de peste 30° din emisfera sudică.

Daniel Diaz, rutier al echipei braziliene Brasilinvest, este principala speranță a gazdelor pentru clasamentul general, ciclistul în vârstă de 25 de ani fiind fost câștigător al cursei în 2013. Carlos Betancur (AG2R) începe și el sezonul devreme, după un an 2014 dezamăgitor din perspectiva ambițiilor sale de rutier de mare tur. Columbianul îi va avea alături pe Rinaldo Nocentini și Alexis Vuillermoz pe cățărările aride din San Luis.

Campionul mondial în exercițiu, Michal Kwiatkowski, va purta tricoul curcubeu pe șoselele sud-americane, în pregătirea pentru marele său obiectiv din 2015: Turul Franței.

Igor Anton, Thomas Voeckler, Przemyslaw Niemiec, Thomas Danielson, Daniel Moreno, Janez Brajkovic, Eduardo Sepulveda și Gregory Brenes sunt alte nume importante ce ar putea lupta pentru clasamentul general.

Etapa a 3-a

Etapa a 3-a pare a fi cea mai favorabilă profilului de rutier pe care îl are Serghei Tvetcov, dar în funcție de ritm, poate fi și pe placul lui Eduard Grosu. Cățărarea de la final este una scurtă, potrivită rutierilor ce au un sprint bunicel și reușesc să ajungă cu ceva energie în ultimul kilometru. Tvetcov va mai avea la dispoziție și etapa a 5-a, un contratimp individual de 17,4km, probă în care rutierul celor de la Androni Giocattoli a avut performanțe bune anul trecut (victorie în contratimpul din Turul Gila, locul 12 în cel din Turul Californiei și locul 3 în contratimpul din Turul Colorado).

Etapa a 5-a

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.